TBF'den Manisa Büyükşehir Belediyespor'a Ziyaret

TBF Yönetim Kurulu Üyesi Beşok: 'Kulüplere gerekli desteği vermek bizim ana görevlerimizden biri. Mümkün olduğunda genç sporcuları basketbola yönlendirmek istiyoruz'

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, kulüplere gerekli desteği vermenin ana görevlerinden biri olduğunu, genç sporcuları basketbola yönlendirmek istediklerini bildirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyespor'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hüseyin Beşok'un Halil Onultmak Spor Tesisleri'nde kulüp başkanı Mevlüt Aktan ve asbaşkan Orkun Şıktaşlı'yı ziyaret etti.

Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Cabadak'ın da bulunduğu ziyarette Beşok'a üzerinde isminin yazılı olduğu forma hediye edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen kulüp başkanı Aktan, sadece futbolda değil, tüm spor branşlarında iddialı olduklarını, bu sezon başında basketbolda atılım yaptıklarını belirtti.

Basketbolda altyapıda önemli yatırımlarının bulunduğunu bildiren Aktan, şunları kaydetti:

"Türkiye Basketbol Federasyonu yönetimiyle bundan sonraki süreçte bu tür karşılıklı ziyaretlerimizi sürdürüp basketbolda nasıl daha iyi noktalara gelebiliriz, bunların planlamalarını inşallah yaparız. Herkesin bildiği gibi bir spor sevdalısı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Basketbolda altyapıda yapacağımız ciddi yatırımlarımız devam edecek. Basketbolda da inşallah çok iyi yerlere geleceğimize inanıyorum."

Hüseyin Beşok da Manisa Büyükşehir Belediyespor'un basketbola ciddi bir yatırım yaptığını, Manisa'da faal üç basketbol salonunun olduğunu ifade etti.

Federasyon olarak hem kendi bünyelerinde hem de şehirlerde daha çok tesis yapılmasını istediklerini dile getiren Beşok, şu değerlendirmede bulundu:

"Genç kardeşlerimizin, öğrenci kardeşlerimizin, sporcu kardeşlerimizin bu tesisleri dolduracağına inanıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyespor'a bu sene de başarılar diliyorum. Bir üst lige çıkmaları için iyi şanslar diliyorum. Bu spora yapılan yatırımların devamını temenni ediyorum. Kulüplere gerekli desteği vermek bizim ana görevlerimizden biri. Mümkün olduğunda genç sporcuları basketbola yönlendirmek istiyoruz."

Kaynak: AA