Medcem Silifke Belediyespor Kulübü'nden Açıklama

Bölgesel Amatör Lig 5’inci Grup’ta Aksaray Belediyespor ile Medcem Silifkespor Belediyespor arasında oynanan maçın sonunda çıkan kavga ile ilgili Medcem Silifke Belediyespor Kulübü açıklamada bulundu.

Medcem Silifke Belediyespor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Şimşek, 68 Aksaray Belediyespor maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle Futbol Federasyonu Başkanlığına dilekçe gönderdiklerini belirterek, “16 Aralık 2018 tarihinde Aksaray Dağılgan Stadyumunda oynanan 68 Aksaray Belediyespor- Medcem Silifke Belediye bölgesel amatör lig müsabakası 11 Aralık 2018 tarih ve 1167-8064 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı Amatör işler müdürlüğünün yazılarına istinaden bu müsabakanın seyircisiz oynanması karar yazısını tebliğ aldık ve yazıda her iki kulüp için 10 adet yönetici ve 5 adet yedek futbolcu akredite listesine yazılıp stadyuma alınması karar verilmesine rağmen stadyum tribününde 68 Aksaray Belediyespor taraftarları olduğu yaklaşık 100-150 arasında seyircilerin bulunulduğu tarafımızdan kaydedilen görüntüde mevcuttur. Müsabakadan 1 saat önce yapılan eşgüdüm toplantısında müsabakanın denetçisi, gözlemcisi, emniyet yetkilisi ve müsabakanın 4. hakemine itirazımızı seyircilerin dışarı çıkmaları için yaptık. “Siz rahatınıza bakın, ceza alırsa kulüp alır, siz çıkın müsabakanızı oynayın, sorumluluk ve yetki 68 Aksaray Belediyespor Kulübündedir” dediler.

Müsabaka bitiminde 68 Aksaray Belediyespor takım yöneticileri seyircileri ve futbolcuları önce müsabaka hakemlerine daha sonrada kulübümüz futbolcularına da saldırdıkları görüntüler mevcuttur. Müsabaka bitiminde seyircisiz olan bir müsabakada emniyet yetkilileri bizi soyunma odasına götürebilmek için seyircilere karşı koruma aldı. Gereğini bilgilerinize arz ederiz” dedi.

Bölgesel Amatör Lig’in 13’üncü haftasında 30 puanla lider olan Aksaray Belediyespor ile 29 puanla 2’nci sırada yer alan Medcem Silifke Belediyespor karşı karşıya gelmiş, Dağılgan Stadı’nda oynanan maç, 68 Aksaray Belediyespor’un cezalı olması nedeniyle seyircisiz oynanmıştı. 0-0 berabere biten maçın bitiş düdüğünün ardından iki takım oyuncuları arasında çıkan, kavga, polisin müdahalesiyle sona ermişti.

Kaynak: İHA