'Kimseden Korkmuyoruz, Vicdanen Rahatız'

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay: 'Bütün hesaplarımızı gelip inceleyebilirsiniz' Kulüp ikinci başkanı Cem Öztürk: 'Uzunca bir süredir sistematik bir şekilde, belirli odaklar tarafından yönlendirilen bir grup insan başta yönetici arkadaşımız Hasan Parlakay olmak üzere başkanımızı hedef alan, çirkin ve asılsız bir karalama kampanyası yürütüyor. Bu akıl dışı itham ve iddialar karşısında yapılacak tek şey, cevabı hukuk çerçevesinde vermektir'

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, son günlerde yönetimle ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin, "Kimseden korkmuyoruz. Vicdanen rahatız. Bütün hesaplarımızı gelip inceleyebilirsiniz." dedi.

Başkan Ay ve yönetim kurulu üyeleri, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ay, burada yaptığı konuşmada, kulübün denetleme kurulu başkanı Yalçın Cambaz'ın 5 Kasım'da kurul üyeleriyle çalışma yaparken rahatsızlık geçirdiğini, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Acıbadem Bursa Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildiğini hatırlattı.

Cambaz'ın sağlık durumu üzerinden bile yönetimin üzerine gelindiğini ifade eden Ay, "Bu duruma üzülüyoruz. Ben bu haberlere aldırış etmiyorum ama arkadaşlarım bana bunu iletiyor. Arkadaşlara bu haberlere değer vermemelerini söyledim. Toplasanız 50-60 tane ne olduğu belirsiz insanlar. Cambaz ile benim kavga ettiğimi ve ondan dolayı bayıldığını söyleyecek kadar aciz insanlar." diye konuştu.

Ay, yönetim kurulu üyeleriyle ilgili basında bazı asılsız haberlerin yer aldığını belirterek, "Bu şekilde yazılması bizleri çok üzdü. Ortaya atılan iddialara inanan taraftarlar var. İster istemez kafalarda soru işareti oluşuyor. Kimseden korkmuyoruz, vicdanen rahatız. Bütün hesaplarımızı gelip inceleyebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

- "Çamur at izi kalsın yöntemi, bir insanlık suçudur"

Kulübün ikinci başkanı Cem Öztürk de bir grubun yönetim kurulu üyesi Hasan Parlakay üzerinden Ali Ay'ı hedef alan asılsız karalama kampanyası yürüttüğünü söyledi.

Öztürk, iddialara hukuk çerçevesinde cevap vereceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Uzunca bir süredir sistematik bir şekilde, belirli odaklar tarafından yönlendirilen bir grup insan başta yönetici arkadaşımız Hasan Parlakay olmak üzere başkanımızı hedef alan, çirkin ve asılsız bir karalama kampanyası yürütüyor.Bu akıl dışı itham ve iddialar karşısında yapılacak tek şey cevabı hukuk çerçevesinde vermektir. Nitekim hem Hasan Parlakay hem de başkanımız gerekli başvuruları yapmışlardır.Tabii bu durum sadece başkanı ve bir yöneticiyi değil hepimizi ilgilendiren bir meseledir. Bu yüzden biz yöneticiler olarak, ayrıca dava açacağımızı ve söz konusu şahısların iftira ve suçlamalarının hesabını yargı önünde vereceğini belirtmek istiyorum. Hiçbir belge ve bilgi sahibi olmadan kamuoyunu yanıltmaya çalışarak Bursaspor Yönetim Kurulunun itibarını zedelemekten ve kaos yaratmaktan başka hiçbir amacı olmayan bu insanların ne gazetecilikle ne de Bursasporlu olmakla ilgisi vardır. Çamur at izi kalsın yöntemi, bir insanlık suçudur."

Hasan Parlakay ise iddialar için gerekli suç duyurularında bulunduğunu anlatarak, "Hiçbir şekilde hiç kimseden korkumuz yok. Bizim alnımız ak. Tapu meseleleri bir kendini bilmezin ortaya attığı iddia. Allah'a şükür ailemizin malı mülkü vardır. Ben finans işlerini yürüttüğüm için de birçoğu benim üzerimdedir. Bununla ilgili kimseye, neden bu kadar malım olduğuna dair bir açıklama yapma gerekliliği duymadım şimdiye kadar." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA