Galatasaray, Porto deplasmanında

Şampiyonlar Liginde temsilcimiz Galatasaray, bu gece Porto ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Galatasaray, Porto deplasmanında
Şampiyonlar Ligine zaferle başlayan Galatasaray, Portekiz deplasmanında Porto'yu devirip gelmek istiyor. Avrupa kupalarında Portekiz ekipleriyle daha önce 3 kez eşleşen Galatasaray, rakipleriyle 5 karşılaşma oynadı. Bu maçların 3'ünü sarı-kırmızılılar kazanırken, 2'sini kaybetti. Cim-Bom, bu maçlarda attığı 7 gole karşılık kalesindeki 6 gole engel olamadı. Galatasaray ile Porto, ilk kez bir resmi maçta karşı karşıya gelecek.

Galatasaray, Porto deplasmanında

GALATASARAY DEPLASMANDA ZOR GÜLÜYOR

136 deplasman maçının 32'sini kazanan Galatasaray, 76 müsabakada da mağlup oldu. Cim-Bom, Şampiyonlar Ligi'ndeki 52 deplasman karşılaşmasında sadece 5 galibiyet aldı, 10 beraberlik ve 37 mağlubiyet yaşadı. Galatasaray, Devler Ligi'nde son 11 dış saha maçını da kazanamadı.

YA FEGHOULI YA DA ONYEKURU OYNAYACAK

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim bugünkü Porto maçında sakatlığı geçen Eren Derdiyok'u 11'de sahaya sürecek. Diğer taraftan, savunmada Linnes-Maicon-Serdar-Nagatomo dörtlüsüne şans verecek olan Terim, orta alanda ise Ndiaye'nin kırmızı kart cezası nedeniyle yokluğunda Donk'u oynatacak.

Orta alandaki üçlü hatta Donk-Fernando-Belhanda oynayacak. Fatih Terim'in ön tarafta ise Feghouli-Eren-Rodrigues kurgusunu planladığı, ancak Feghouli'nin fiziksel olarak yetersizliğinin endişe yarattığı bildirildi. Bu durumda Terim, Rodrigues'i sağa çekip, ortada Eren, solda ise Onyekuru'yu düşünecek.

Galatasaray, Porto deplasmanında

MUHTEMEL 11'LER

Porto: Casillas, Pereira, Felipe, Militao, Telles, Otavio, Oliveira, Herrera, Brahimi, Marega, Pereira

Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando, Donk, Onyekuru, Belhanda, Rodrigues, Eren