Uluslararası U16 Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası Başlıyor

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Uluslararası U-16 Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvasının tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Sakarya Atatürk Spor Salonunda 27 Ocak - 2 Şubat arası oynanacak olan Uluslararası U-16 Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvasının tanıtım toplantısı gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıya Türkiye Basketbol Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, TBF Genel Sekreteri Serbülent Şengün, Basketbol İl Temsilcisi Alpay Alev, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Feramuz Meral, Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Türk Telekom Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Gerçekleşecek olan turnuva da A gurubunda Türkiye U-16, Fransa, Litvanya, Sırbistan B grubunda ise Türkiye U-15, Arjantin, Bosna Hersek, Çin U-17 olmak üzere toplam 8 takım mücadele edecek.

“Çok güzel turnuva geçecek”

TBF Genel Sekreteri Serbülent Şengün toplantıda yaptığı açıklamada, “Hem Sakarya’daki vatandaşlarımız için hemde sporcu kardeşlerimiz için çok önemli olacaktır bu turnuva. Bu vesileyle bu turnuvayı bize organize etmemizde bize büyük destek veren Sakarya Büyükşehir Belediyesine, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze çok teşekkür etmek isterim. Hepsinin destekleri bizler için çok önemli. Ümid ediyorum çok güzel bir turnuva olur” dedi.

Türkiye Basketbol Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım ise yaptığı açıklamada, “Her sömestr yaptığımız Türkiye Basketbol Federasyonu Uluslararası Yıldız turnuvası için Sakarya’dayız. U-15 ve U-16 takımlarıyla katılacağız. Takımlar pazartesinden beri idmanları yapıyor. Basketbol kültürüne sahip olan takımlarda burada çok zevki mücadele yapacağız. Geçen sene Konya’da yaptık ve ilk olarak 1994 yılında Sakarya’da başladı bu turnuva. Onun içinde ayrıyetten heyecanlıyız. Çok güzel bir turnuva geçireceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA