Cengiz Günaydın Açıklaması 'Grup Statüsünün Kalkması Alt Lig Takımları İçin Büyük Problem Oldu'

Fatih Karagümrük Spor Kulübü Başkanı Cengiz Günaydın, grup statüsünün iptal edilmesinin alt liglerdeki kulüpler için çok büyük bir problem olduğunu söyleyerek, "Bu aslında bizi zarara uğratan bir şey. Bu durumda yayın gelirlerinden para alamayacağız. Çok fazla gelirimiz olmayacak” dedi.

Fatih Karagümrük Başkanı Cengiz Günaydın, İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. Günaydın, ilk olarak Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu kura çekiminin tüm kulüplere hayırlı olmasını dileyerek, “Bu sene grup usulü iptal oldu. Sadece eleme usulü devam edeceğiz. Biz de Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu’nda Erzin Belediyespor ile eşleştik. Erzin’e gideceğiz. Bizim için iyi bir kura oldu. Daha zorlu rakiplerle de eşleşebilirdik. Hakkımızda hayırlısı olsun diyelim” şeklinde konuştu.



“Kupa’da istediğimiz şey en üst noktaya gidebilmek”

Fatih Karagümrük’ün bu tür turnuvalarda başarılı olabileceğini vurgulayan Cengiz Günaydın, “Karagümrük, bir turnuva kulübü. Baktığınızda eskilerde hep Play-off’lardan çıkan ve Türkiye Kupası’nda iyi dereceler elde eden bir kulüp. Geçmişte 3 yıl önce gruplara da kalmıştık. Türkiye Kupası’nda en üst noktaya kadar gidebilmek hep istediğimiz bir şey. Bu sene de hedefimiz bu. Ciddiye aldığımız bir turnuva. Birkaç tur yukarıya çıkmayı düşünüyoruz” diye konuştu.



“Grup statüsünün kalkması bizi zarara uğrattı”

Günaydın, Ziraat Türkiye Kupası’nda grup statüsünün kaldırılmasının alt liglerdeki kulüpleri olumsuz etkileyebileceğini dile getirerek, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“Grup statüsünün iptal edilmesi alt liglerdeki kulüpleri için çok büyük bir problem oldu. Aslında bizi zarara uğratan bir şey bu. Bu durumda yayın gelirlerinden para alamayacağız. Çok fazla gelirimiz olmayacak. Grup statüsü alt lig kulüpleri için çok iyi bir durumdu. Orada en azından gruplara 8-10 takım kalıyordu ve ciddi gelir elde ediyorlardı. İnşallah bu sene gidebileceğimiz yere kadar gitmeyi istiyoruz.”

Kaynak: İHA