Yumurtalık'ta Rüzgarla Dans Zamanı

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yumurtalık Belediyesi’nin işbirliğinde 8-10 Eylül’de Haylazlı sahilinde organize edilen Yumurtalık Kiteboard Festivali’nde 330 sporcu heyecan fırtınası estirecek.

Adana’nın turizm merkezi Yumurtalık ilçesinin Haylazlı sahili, en popüler ekstrem sporlardan kiteboard (uçurtma sörfü) tutkunlarının nefes kesen yarışlarına sahne olacak. Haylazlı sahilinde 8-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Yumurtalık Kiteboard Festivali’nde 330 sporcu, rüzgar ve dalgalarla dans edecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yumurtalık Belediyesi’nin destekleriyle, Çukurova Kiteboard Akademi’nin ev sahipliğinde organize edilen Yumurtalık Kiteboard Festivali’nde Türkiye’nin dört bir yanından ve çeşitli ülkelerden Adana’ya akın edecek sporcular, 4 kategoride mücadele verecek. Görkemli organizasyonda Twintip Slalom, Hydrofoil Parkur Yarışı, Freestyle ve Ekstrem Takım Yarışları hem sporculara hem de izleyicilere tarifsiz heyecanlar yaşatacak. Yumurtalık Kiteboard Festivali’nde dereceye giren sporculara, kupa ve madalyaların yanı sıra toplam 31 bin lira para ödüllü dağıtılacak.

Haylazlı’ya ücretsiz otobüs seferleri

Büyükşehir Belediyesi, Adana’nın ve Yumurtalık’ın sportif anlamda tanıtımına katkı sağlayacak Yumurtalık Kiteboard Festivali’nde riderların rüzgar ve dalgalarla dansını izlemek isteyen vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Adana, Ceyhan ve Yumurtalık’tan ücretsiz otobüs seferleri yapacak. Belediye otobüsleri, 10 Eylül Pazar günü saat 11.00’da Adana Büyükşehir Belediyesi binası, saat 12.00’da Ceyhan Kaymakamlığı, saat 12.00’da Yumurtalık Belediyesi önünden hareket edecek.

Kaynak: İHA