Fikret Orman'dan Mahmut Uslu'ya tepki

Derbideki hakem yönetimini ve Fenerbahçeli Mahmut Uslu'nun açıklamalarını eleştiren Fikret Orman, "Türk futbolunu bu mu ileri götürecek? 70 yaşında yönetici ailevi konulara girer mi?" dedi.

Fikret Orman'dan Mahmut Uslu'ya tepki
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Temsa'yla yapılan sponsorluk anlaşması imza töreninde açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu'nun derbi sonrası Caner Erkin'le ilgili yaptığı açıklamaları isim vermeden eleştiren Orman, Fenerbahçe'ye mağlup olmalarının faturasının sadece Ali Palabıyık'a kesilemeyeceğini ancak yan hakem Cem Satman'ın Karabükspor maçında da ciddi şekilde hatalı kararlar verdiğini ve Satman'ı bundan sonra takip edeceklerini söyledi.

“Aynı muameleyi yaparsak kötülük tohumlarını ekmeye devam edeceğiz”

Yöneticilerine Fenerbahçe derbisinde korolar halinde küfürler edildiğini söyleyen Fikret Orman, “İkinci yarıda bizim stadımızda oynayacağız. Aynı şeyleri yapsak kötülük tohumlarını ekmeye devam edeceğiz. Yapmasak bir sene sonra yine gideceği o stada ve yine aynı muameleye maruz kalacağız. Şafak burada, kendisi 1,5 senelik bir yönetici, dersiniz ki genç, tölare edelim. 70 yaşını geçmiş insanlara, 15 senelik spor yöneticiliğini yapanlara yakışan işler mi bunlar? Benim oyuncum ailesini kurmuş, bel altı vurmak mı Türk futbolunu yükseltecek? Maçla ilgili akıllarda kalan ne? Hakem hataları, verilen demeçler. Dünkü maçta akıllarda kalanlar ne? Tribünler, rakibin alkışlaması. Bu işler düzelsin artık. Federasyon hak mahrumiyeti versin. Başkan için de geçerli bunlar. Gerekirse men edilsin, başkanlık da yapamasın. Devlet daha ne yapsın. Statları yaptılar, vergileri düzelttiler. Bunu artık yükseltmesi gereken spor adamlarının işi. Bunlardan Fenerbahçe taraftarı da memnun değil, buna eminim. İnsanlar rahatsız oluyor. Kitleleri kavgaya çekmeye gerek yok. Bu bir boks maçı değil, futbol maçı. İnsanların bir sürü stresi var. Maça hoş vakit geçirmek için geliyor. Kazandığı zaman tabii ki arkadaşlarına takılacak ama kavga etmek, yumruk yumruğa girmek olmaz. Yöneticilerin işi sakinleştirmek, akil adam olmak” açıklamasında bulundu.

“Hak mahrumiyeti yerine ömür boyu men verilmeli”

Spora hizmet eden herkesin sorumlu olduğunu söyleyen Fikret Orman, “Sporda ahlak çok önemlidir. Bunu çözmek için tek yapabileceğimiz durum pozitif hareket etmek. Efendi Beşiktaş'ı bu nedenle ortaya koyduk. Ama bunları alıp başka yerlere çekmek, küçücük çocuklara seremonide hareket çektirmek Hak mahrumiyeti bir şey değiştirmek. Ben de 45 gün hak mahrumiyeti aldım. Ama stat içinde konuşmazsın, stat dışında konuşursun. Hakemle alakalı çok konuşuldu. Ben hakem yorumcusu değilim. Olayı sadece Ali Palabıyık açısından görmüyorum. Yan hakem Cem Satman tarafından da bakıyorum. Ali Palabıyık gibi genç hakemlerin kazanılmaya çalışmasını destekliyorum. Bizim maçımızda hata yapmış olsa bile bu insanların kazanılmasından yanayım. Fakat Karabük maçında yine Ali Palabıyık vardı, yine Cem Satman vardı, golümüzü vermediler. Ama iftira atmıyorum, suçlamıyorum. Ortadaki gerçekleri söylüyorum” diye konuştu.


Kaynak: İHA