Kırşehir Amatör Ligde Mücadele Eden Evranspor Takımı Adını '1969 Kırşehirspor' Olarak Değiştirdi

Evranspor kulübü yeni sezonda isim değişikliğine giderek adını 1969 Kırşehirspor kulübü olarak değiştirdiğini açıkladı.

Gerçekleşen basın açıklamasına yeni 1969 Kırşehirspor kulübü yöneticileri, futbolcular ve takımın teknik heyeti katıldı.

2012 Yılında amatör ruhla gençlere sahip çıkmak adına Evranspor kulübünü kurduklarını anlatan kulüp başkanı Alparslan Demirbaş, gençlerin kendi aralarında da hedef koyabilmesi adına A Takımını kurduklarını söyledi.



Ahi kardeşliğini kurdukları takımda yaşattıklarını anlatan Demirbaş, “Evranspor adını güzel yaşattık. Bizim için önemli olan takımın adı değil taşıdığı adın değerlerini özümseyebilmekti. Kırşehir’in sahipleneceği isim oluşturmak adına değişime gittik.

Oluşturduğumuz kadro ile Kırşehir’i temsil edeceğiz. 1969 yılında kurulan tarihi ismi yaşatalım istiyoruz. Futbol Federasyonuna müracaatı yaptık. Birinci Amatör Lig ve alt liglerde mücadeleye devam edeceğiz”dedi.

Evranspor’dan Süper Lige oyuncu gönderdiklerini ifade eden 1969 Kırşehirspor Kulüp Başkan Yardımcısı Yasin Ata ise konuşmasında, “Yola çıktığımız günden bu yana hiç kimseyi yarı yolda bırakmadık ve değişime uğratmadık. Amacımız asla mesaj vermek değil Kırşehir’in değerlerine sahip çıkmak oldu. 2012 yılında oluşturduğumuz Evranspor’dan Süper Lige oyuncu göndermenin de gurunu yaşadık. Milli Takımlar kampına sporcu yetiştirdik. Ben değil biz olarak başardık.

Biz, Kırşehirle birlikte yürümeye başladık ve bu günlere geldik. Kırşehirspor adını markalaştırarak önümüzde ki süreçlere taşıyacağız”diye konuştu.

Evranspor kulübünün birçok kademesinde yer alan Halit Kılıç ise birey, insan ve vatandaş yetiştirdiklerini belirtti.

Toplantı 1969 Kırşehirspor kulübüne yeni katılan oyuncuların sözleşmelerinin imzalanması ile son buldu.

Kaynak: İHA