45. Türkiye Paraşüt Şampiyonası Sona Erdi

Türk Hava Kurumu tarafından Selçuk Havacılık Eğitim Merkezinde “hedef” ve “formation skydiving” kategorilerinde düzenlenen 45. Türkiye Paraşüt Şampiyonası sona erdi.

1929 yılından itibaren Türkiye’nin Havacılık Federasyonu yükümlülüğünü taşıyan ve FAI (Uluslararası Havacılık Federasyonu) tarafından NAC (Milli Hava Sporları Yetkilisi) olarak kabul edilen Türkiye’nin tek havacılık kurumu Türk Hava Kurumu tarafından Selçuk Havacılık Eğitim Merkezinde “hedef” ve “formation skydiving” kategorilerinde düzenlenen 45. Türkiye Paraşüt Şampiyonası sona erdi.

Sivil-asker işbirliği ile düzenlenen şampiyonada bine yakın atlayış yapıldı. Şampiyona sonunda hedef kategorisinde “Ferdi Bayan”, “Ferdi Erkek” ve “Takım-Erkek” sıralamaları yapılırken, formation skydivingte ise “Kategori-A” ve “Kategori-B” sıralamaları yapıldı. Buna göre;

Hedef kategorisinde ferdi bayanlarda Gülay Bayramoğlu, Merve Büyükkoca, Banu Özdemir, ferdi erkeklerde; Meriç Alural, Beslan Babaoğlu, Özgür Kaynak ilk 3’te yer aldı.

Formation skydiving Kategori A’da TSK-A, TULPAR, TSK-B, Kategori B’de Anadol BJK-Bayan, Elnino, 97 FOREVA ilk 3’te yer aldı.

Kaynak: İHA