Kırşehir'den Kısa Kısa

Kırşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan yaz spor okullarında 11 bin 677 çocuk eğitim gördüğü bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, futbol, yüzme, tenis, masa tenisi, satranç, jimnastik, dart, basketbol, voleybol, karate, tekvando, kickboks, halk oyunları ve atletizm spor dallarında açılan yaz spor okullarından 11 bin 677 çocuğun yararlandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 2009 yılından bu yana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle her yıl yaz spor okulları düzenlediklerini dile getirdi.

Yeni nesillerin iyi şekilde yetişmesinde en önemli etkenin spor olduğunu aktaran Bahçeci, şunları kaydetti:

'Çocuklarımızın, gençlerimizin spor yapma alışkanlığı kazanması bedenen ve sıhhatten küçük yaştan itibaren başlaması gerekli. Buda kurumlar arası işbirliği yapma açısından, birlikte bir şeyler paylaşma açısından, iyi bir örnektir. Biz belediye olarak burada çocuklarımızın kıyafetlerini, spor malzemelerini karşılıyoruz. Gençlik merkezimiz de hocalarıyla tesisleriyle organizasyonu yapıyor.'

- Kur'an kursları arasında futsal turnuvası

Kırşehir'in Akpınar ilçesinde Kur'an kursu öğrencilerine yönelik futsal turnuvası düzenlendi.

Akpınar Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Merkez Çarşı, Pekmezci köyü, Karşıyaka, Merkez Metin Şahin, TOKİ, Köşker köyü, Yeni ve Ahmet Turacak cami Kur'an kursları arasında futsal turnuvası yapıldı.

Kaymakamlık ve İlçe Müftülüğü koordinesinde yapılan turnuvada, Pekmezci köyü ve Merkez Metin Şahin Camileri Kur'an kursu takımları finale yükseldi.

Akpınar Kaymakamı Hicabi Aytemür ve Belediye Başkanı Mustafa Karahan'ın da izlediği final maçı sonucunda Merkez Metin Şahin Cami Kur'an Kursu takımı turnuva şampiyonu oldu. Pekmezci Köyü Cami Kur'an Kursu takımının ikinci tamamladığı turnuvada Merkez Yeni Cami Kur'an Kursu takımı da üçüncülüğü elde etti.

Turnuva sonunda dereceye giren takılmara kupa, madalyaları, Kaymakam Aytemür tarafından verildi. Belediye Başkanı Karahan ve daire amirleri de turnuvaya katılan tüm takımları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

- Çetinkaya asfalt çalışmalarını denetledi

AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Mucur ilçesinin bazı mahalleleri ile Gümüşkümbet köyünde devam eden yol asfaltlama çalışmalarını inceledi.

Çetinkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Kırşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, AK Parti Mucur İlçe Başkanı Hüseyin Güngör ile Mucur'un bazı mahalle yolları ile ilçeye bağlı Gümüşkümbet köy yolundaki yol genişletme ve sıcak asfalt çalışmalarını yerinde incelediğini belirtti.

Köylerin, sıcak asfaltlama, altyapı, içme suyu gibi temel ihtiyaçlarının yerine getirilmesinin önemine işaret eden Çetinkaya, şunları kaydetti:

'İlçe ile Gümüşkümbet köyü arasındaki yol hakkında çok fazla talep vardı. Köy yoluna atılacak asfalt ile önemli bir eksiği gidermiş olacağız. 2017 yılı yol yapım programı kapsamında ayrıca ilçenin Şatıroğlu mahallesinin de sıcak asfalt sorununu çözeceğiz. Böylece toplamda 10 kilometrelik sıcak asfalt atmış olacağız. Tabi bu bölgede alt temel hazırlama, yol genişletme, platform yükseltme, viraj kesme ve eğimlerin kısaltılması gibi işler de yapılmaya başlandı. Trafik yoğunluğunun hayli yüksek olduğu bu bölgedeki yolun mevsim şartları göz önüne alınarak ivedi bir şekilde yapılması için çabalıyoruz. En kısa zamanda sıcak asfalt dökümüne başlayarak, daha güvenli bir yol oluşturacağız.'

Kaynak: AA