Ölen Genç Futbolcu Formasıyla Uğurlandı

Adana'da, sulama kanalında hayatını kaybeden Adanaspor 16 yaş altı takımı oyuncusu Furkan Uruç'un cenazesi, toprağa verildi Genç oyuncular, takım kaptanlığı da yapan arkadaşlarının tabutunun üstüne formasını bıraktı Baba Yusuf Uruç: 'Üç gündür kanala girmemesi konusunda kendisine yalvardım. O da bana 'Girmeyeceğim' diyordu'

Adana'da, sulama kanalında yaşamını yitiren Adanaspor 16 yaş altı takımı oyuncusu Furkan Uruç'un cenazesi defnedildi.

Yüreğir ilçesinde dün antrenman sonrası serinlemek için arkadaşlarıyla girdiği DSİ'ye ait sulama kanalında akıntıya kapılarak yaşamını yitiren Furkan Uruç'un (16) cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumundaki otopsi işleminin ardından yakınlarına teslim edildi.

Uruç'un cenazesi, daha sonra Sarıçam ilçesindeki Buruk Mezarlığı'na götürüldü. Cenaze namazı öncesi, ölen genç oyuncunun tabutuna, takım arkadaşları giydiği iki formayı bıraktı.

Acılı baba Yusuf Uruç, oğlunun takım arkadaşlarına sarılarak, haklarını helal etmelerini istedi.

Uruç, burada gazetecilerin soruları üzerine, oğlunun iyi yüzme bilmediğini belirterek, 'Üç gündür kanala girmemesi konusunda kendisine yalvardım. O da bana 'Girmeyeceğim' diyordu.' şeklinde konuştu.

Oğlunun yetenekli olduğunu, gelecekte milli takım oyuncusu Emre Mor gibi bir başarı yakalamasını beklediklerini anlatan Uruç, 'Hedefi Fenerbahçe'de forma giymekti. Çok iyi, melek gibi bir çocuktu. Ciğerimizdi o bizim. Bütün takım arkadaşları da onu sever ve sayardı. Takım kaptansız kaldı.' dedi.

Furkan Uruç'un takım arkadaşlarından Kayhan Sivlim ise 'Çok iyi bir takım kaptanıydı. Her zaman bize önderlik ederdi. Maçı kazanmamızı ister, kazanmasak bile 'Canınız sağ olsun' derdi. Mekanı cennet olsun.' ifadelerini kullandı.

Ramazan Öztep ise kaybettiği arkadaşı için 'O çok yetenekli bir oyuncuydu. Hepimizin başı sağ olsun.' diye konuştu.

Genç oyuncunun cenazesi, kılınan namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öte yandan, Sarıçam Spor Lisesi 11. sınıf öğrencisi Furkan Uruç'un, 6 kardeşin en küçüğü olduğu belirtildi.

Kaynak: AA