Beşiktaş, Çin'de Futbolseverlerin Önüne Çıktı

Siyahbeyazlı takım, Çin'in Zhuhai kentinde Almanya temsilcisi Schalke 04 ile karşı karşıya geldi.

Beşiktaş, ilk kez geldiği Çin'de Almanya temsilcisi Schalke 04 ile karşılaştı.

Siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulunun globalleşme projesi kapsamında futbol takımı, Çin'de ilk kez futbolseverlerin karşısına çıktı.

Beşiktaş ile Schalke 04 arasındaki hazırlık karşılaşması, Zhuhai kentinde oynandı.

- Beşiktaşlı taraftarlar da izledi

Zhuhai Sports Center'de oynanan karşılaşmaya Çinli futbolseverler ilgi gösterdi.

Stadın tamamı dolmasa da Beşiktaş'ın ilk Çin temasında 12 bine yakın Çinli futbolsever mücadeleyi izledi. Siyah-beyazlı taraftarlar da tribünlerde yer alarak takımlarına destek verdi. Karşılaşmayı bazı Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları da takımlarının formalarıyla takip etti.

Beşiktaşlı taraftarların oyunculara ilgisi büyük oldu. İlk günden itibaren takımı yalnız bırakmayan siyah-beyazlılar, maç öncesi otel önünde takımı bekledi. Tezahüratlarda bulunan taraftarlar, tezahüratlarla oyunculara destek verdi.

- Kadroda 4 kaleci

Beşiktaş'ın Schalke 04 ile yaptığı karşılaşmada kalede Tolga Zengin görev yaptı.

Savunma dörtlüsü Andreas Beck, Matej Mitrovic, Dusko Tosic ve Caner Erkin'den oluşurken savunmanın önünde geçen sezon olduğu gibi Atiba Hutchinson ile Oğuzhan Özyakup görev aldı. Ryan Babel, Tolgay Arslan ile Adriano Correia orta sahada şans bulurken, geçen sezon takımının en golcü oyuncusu olan Cenk Tosun forvet hattında oynadı.

Beşiktaş'ta 3 kaleci yedekler arasında yer aldı. Geçen sezon ilk 11'in değişmez ismi Fabricio Agosto Ramirez'in yanı sıra Denys Boyko, Utku Yuvakuran da kadroda bulundu. Siyah-beyazlı takımda Necip Uysal, Atınç Nukan, Aras Özbiliz, Alexsander Milosevic, Pedro Franco, Mustafa Pektemek, Sedat Şahintürk ve Fatih Aksoy da sonradan oyuna girmek için kenarda bekledi.

Siyah-beyazlı ekipte, İstanbul'da bireysel çalışan Gökhan Gönül ile Anderson Talisca'nın yanı sıra izinli Pepe ve Ricardo Quaresma kafileyle gelmedi.

Karşılaşmayı Guangzhou Başkonsolosu Kurtuluş Aykan da Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetici Erdal Torunoğulları ile izledi.

Orman ve Torunoğulları, mücadeleyi 'Come to Beşiktaş' yazılı tişörtlerle takip etti.

Kaynak: AA