Çeşme Belediyespor Transferlerle Güçlendi

Çeşme Belediyespor, yeni transferleri ve alt yapıdan gelecek genç sporcularla yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

Anıl Çağrı Seçgin, Mert Çiftçi, Halit Çimen, Ferhat Kandemir ve Kazım Sargın ile sözleşme yenileyen Çeşme Belediyespor, Balçovaspor’dan Orhan Aktürk, Kuruçeşme’den Ali Osman Demir, Altay’dan Cahit Enis Katipoğlu, Bornovaspor’dan Numan Yıldızhan ile Çeşme Belediyespor alt yapısından gelip Gönenspor’da oynayan İsmet Gökseloğlu, Karşıyaka’da oynayan Hamdi Yurt ve Tirespor’da oynayan Mehmet Ali Adalı’yı transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.

Çeşme Belediyespor alt yapıya da önem vererek, 1999 ve 2000 doğumlu sporculardan bir bölümünü, A takıma alınacak aday sporcu olarak çalıştırmaya başlayacak. Aday sporculardan başarılı görülecek 7 ya da 8 kişi A takım kadrosuna alınacak. Çeşme Belediyespor yöneticilerinin alt yapıdan çağırdığı aday sporcular şu isimlerden oluştu: Hüseyin Genç, Hakan Genç, Serdar Tuna, Sedat Yaşar, Emin Seven, Selman Sırça, Özkan Gürbüz, İbrahim Gökseloğlu, Eren Biçer, Ahmet Can Doğan, Yunus Emre Çanacık, Osman Yertürk, Emre Aydın, Cemal Boztepe ve Çağlar Parlar.

"Genç, dinamik kadro oluşturduk"

Yeni sezon hazırlıkları ve transferlerle ilgili açıklama yapan Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Şerif Gün, yeni sezonda, geçen sezondan daha iddialı olduklarını ifade ederek, "Kendi futbol anlayışımıza göre, genç, dinamik, hedefi yüksek futbolculardan oluşan bir takım oluşturduk. Dışarıdan iyi transferler yaptık. Bize tam adapte olacaklarına inanıyorum. Yeni sezonda Çeşmeli sporseverlere zevkli futbol izlettireceğimize inanıyorum. Bu inançla doğru transferler yaptığımızı söyleyebilirim. İyi bir santrafor aldık. Alt yapımızda yetişip ikinci ligde oynayan İsmet Gökseloğlu’nu kadromuza kattık. Ayrıca 19 defa Milli olmuş ve Milli Takım’da kaptanlık yapmış Cahit Enis Katipoğlu’nu Altay’dan transfer ettik. Transferlerimizin hepsi birbirinden değerli. Geçen yıl transfer ettiğimiz 5 futbolcumuzla da sözleşme yeniledik. Bizim için en önemli olan da kendi alt yapımızdan A takıma çıkacak sporcular. Aday sporcuları belirledik. Ağustos ayı başında onların antremanları başlayacak. Onların arasından iki tanesi geçen sezon da zaman zaman A takımda oynadılar. İnanıyorum ki 7-8 kişi A takıma alınabilecek. Onların arasından da 2-3 tanesinin takımda oynayabileceğini sanıyorum" diye konuştu.

Bazı futbolcuların Alaçatıspor’a gitmeleri hakkında da görüşlerini açıklayan Gün, "Çeşme Belediyespor üreten bir kulüp. Alaçatıspor, bizim kardeş kulübümüz. Sadece Alaçatıspor değil, yarımadamızdaki hangi takım olursa onlara destek vermeye hazırız. Gerçekten altyapıdan gelen çocuklarımızın da önünü açmamız gerekir. Futbolcularımız, başka kulüplerde oynamak istiyorlarsa biz hiçbir güçlük çıkarmayız. Seve seve veririz. Sahadaki rekabet başka, dostluk başka. Kardeş kulübümüz Alaçatıspor’a da her konuda yardımcı olacağız. Alaçatıspor’a giden futbolcu arkadaşlarımız, bu kardeşliğe katkı verdikleri için mutluyuz" diye belirtti.

Kaynak: İHA