Golfte, Deaflympics Milli Takım Kadrosu Belirlendi

Samsun’da 18-31 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 23. Yaz Deaflympics Olimpiyatları için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren Türkiye Golf Federasyonu, İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek İşitme Engelliler Golf Milli Takımı kadrosunu belirledi.

Golfün, İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’na ’demo branş’ olarak alınmasının ardından ocak ayında projelerini hayata geçmeye başlayan Türkiye Golf Federasyonu, İşitme Engelliler Golf Milli Takımı kadrosunu belirledi. Ocak ayında başlayan antrenmanlar ile Samsun ve Antalya’da yapılan İşitme Engelliler Golf Milli Takımı aday kampına katılan sporcular, performans değerlendirme programları sonunda seçildi.

İşitme Engelliler Erkek Golf Milli Takımı’nda Mehmet Yavuz, Muhammet Demir, Erdem Kulanoğlu; İşitme Engelliler Kadın Golf Milli Takımı’nda ise İlknur Çavdar, Gülistan Öztunç ve Hava Yavuz 23. Yaz Deaflympics Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecekler.

İşitme Engelliler Milli Takım Baş Antrenörü Hamza Sayın, "İşitme Engelliler Olimpiyatları’na ilk kez golf branşı eklenmesi bizi de heyecanlandırdı. Süre azaldıkça stres biraz daha artıyor. Çünkü oyuncuların gelişiminden çok memnunuz" dedi.

Milli takımın olimpiyat kadrosunu oluşturacak 3 kadın, 3 erkek sporcuyu, 28 kişi arasından belirlediklerini söyleyen Hamza Sayın, “Seçilen sporcularla beraber daha hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyoruz. Oyuncularımız geçen Ocak ayında golf sporu ile tanıştı. Hızlı bir şekilde adaptasyon sürecini geçirdiler ve benimsediler. Önemli olan da buydu zaten” diye konuştu.

Sayın, “Sporcularımızın bu çalışması ve gayretiyle beraber madalya gelmesinin sürpriz olmayacağını düşünüyorum. En az bir sporcumuzun madalyanın rengi ne olursa olsun kürsüye çıkacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA