Manchester United kupaya uzandı

UEFA Avrupa Ligi finalinde Ajax'ı 2-0 yenen Manchester United kupaya uzandı.

Manchester United kupaya uzandı
Avrupa futbolunun kulüpler bazında en büyük ikinci organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde 2016-2017 sezonu şampiyonu Hollanda'nın Ajax takımını 2-0 yenen İngiltere'nin Manchester United takımı oldu.

İsveç'in başkenti Stockholm'deki Friends Arena'daki mücadelede Manchester United'a kupayı getiren golleri; 18. dakikada Paul Pogba ve 48. dakikada Henrikh Mkhitaryan kaydetti.
Kupanın sahibi olan United, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını da elde etti.

Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho böylece Porto ve Inter ile UEFA Şampiyonlar Ligi, yine Porto ile UEFA Kupası'nda elde ettiği şampiyonluklardan sonra kariyerindeki 4. Avrupa kupasını kazandı.

Manchester Unitedlı futbolcular, kupa töreninde madalyalarını almaya giden Ajaxlı oyuncular için koridor oluşturdu ve onları alkışladı.

Manchester United kupaya uzandı

TERİM MAÇI İZLEDİ

Ajax ile Manchester United arasındaki karşılaşmayı, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de izledi.

Ajax'ın ilk 11'inde yer alan 17 yaşındaki stoper Matthijs de Ligt, bir Avrupa kupası finalinde sahaya çıkan en genç oyuncu oldu.

Manchester United kupaya uzandı

UNİTED BU KUPAYI İLK KEZ KAZANDI

Manchester United, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk şampiyonluğunu elde etti. İngiliz ekibi böylece Ajax, Bayern Münih, Juventus ve Chelsea'den sonra UEFA'nın 3 büyük kulüp organizasyonunda (Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Kupa Galipleri Kupası) da zafer yaşayan 5. takım oldu.

1968'de Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Benfica'yı uzatmalarda 4-1 yenen Manchester United, 1991'deki UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı da Barcelona'yı 2-1 geçerek kazanmıştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1999'daki unutulmaz finalde Bayern Münih'i 2-1 mağlup eden Manchester ekibi, aynı turnuvanın 2008'deki finalinde ise normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta Chelsea'ye penaltılarda üstünlük kurarak şampiyonluğa ulaşmıştı.