Kerkük'te Beşiktaş Futbol Okulu Açıldı

1903 Karakartallar Derneği Başkanı Karakaya:''Kerkük'te karşılaştığımız Beşiktaş potansiyelini değerlendirmek istiyoruz'' Türkmen Spor Kulübü Başkanı Cemil:'Irak genelinde ilk kez Beşiktaş seviyesinde bir kulübün Kerkük'te futbol okulu açması ve bunu da Türkmen sporuna destek vermek için yapması, bizim için bir hayaldi'.



KERKÜK ( AA ) - Irak'ın Kerkük kentinde Türkmen sporuna destek olmak, genç yetenekleri keşfetmek ve eğitmek amacıyla Beşiktaş Futbol Okulu açıldı.

Kerkük'teki Türkmen Spor Kulübünde organize edilen futbol okulunun açılışına katılan 1903 Karakartallar Derneği Başkanı Cengiz Karakaya, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Karakaya, Beşiktaş Kulübü dernekleri tarafından düzenlenen eğitim ve dayanışma seferlerini yurt dışına taşıma kapsamında Kerkük'te futbol okulu açtıklarını belirterek, 'Altı ay önce eğitimi desteklemek için yaptığımız ziyaret sırasında Kerkük'te karşılaştığımız ciddi anlamdaki Beşiktaş potansiyelini değerlendirmek istiyoruz.'' ifadesini kullandı.

Karakaya, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın okulun sponsoru olduğunu anlatarak, 'Bu futbol okulu Türkiye'deki faaliyetlerine ücretli olarak devam ediyor ancak başkanımız Fikret Orman ve yönetim kurulumuz sponsor olarak buradaki çocuk ve gençlere ücretsiz hizmet sunuyor. Spor okullarımızın faaliyetleri din, dil ve ırk gözetmeksizin herkese sunulan bir hizmettir.'' diye konuştu.

- Cemil: 'Bizim için hayaldi'

Türkmen Spor Kulübü Başkanı Faik Cemil ise Kerkük'te bu seviyede bir futbol okulunun açılmasına çok sevindiklerini belirterek, 'Irak genelinde ilk kez Beşiktaş seviyesinde bir kulübün Kerkük'te futbol okulu açması ve bunu da Türkmen sporuna destek vermek için yapması, bizim için bir hayaldi. Bunun gerçekleşmesine vesile olan herkese teşekkür ederiz.'' değerlendirmesinde bulundu.

Futbol okulunun, yıllardır savaşın içindeki gençler için önemli olacağını aktaran Cemil, şunları kaydetti:

'Bu futbol okulu, neredeyse hayatlarının başından beri savaş, çatışma ve şiddet olaylarına istemeden tanıklık eden gençlerimiz için bir rehabilitasyon merkezi haline gelecek. Ciddi bir potansiyele sahip olan bu gençlerin, spor ve spor faaliyetleri ile kendilerini kanıtlayacaklarına inanıyorum.''

Kaynak: AA