Fenerbahçe kupada çok farklı!

Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final 2. maçında Kayserispor'u Aatif Chahechouhe, Josef De Souza ve Volkan Şen'in golleriyle 3-0 mağlup etti.

Karşılaşma maçın hakemi Arda Kardeşler'in ilk düdüğüyle başladı. Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip olurken Fenerbahçe Aatıf'la kaleyi yokladı. 11. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Jeremain Lens ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Gelen topa hareketlenen Moussa Sow kafa ile pasını altıpas alanına indirdi ancak top bu noktada hiçbir takım arkadaşıyla buluşmadı.17. dakikada Sow'la gole çok yaklaşan sarı - lacivertli ekip baskısını sürdüren taraf oldu. GOOOLL!! Fenerbahçe, Aatif Chahechouhe ile öne geçti! Topla birlikte ceza yayı sol çaprazına sokulan Aatif Chahechouhe takım arkadaşı Josef De Souza ile verkaç yaparak topu ceza sahası içi sol çaprazında kontrol etti.

Müsait pozisyonda sağ ayağının içi ile yerden vuruşunu yapan golcü oyuncu meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturdu. GOOOLL!! Fenerbahçe, Josef De Souza ile farkı ikiye çıkarttı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Jeremain Lens ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Josef De Souza kafa vuruşunu yapıyor ve topu sağ üst köşeden filelerle buluşturdu. İlk yarıyı Fenerbahçe, Aatif Chahechouhe ve Josef De Souza'nın golleriyle 2-0 önde bitirdi.

Müsabakanın ikinci yarısı ev sahibi Fenerbahçe'nin vuruşu ile başladı. İkinci yarıda Aatif Chahechouhe ve Josef De Souza oyundan alınırken yerlerine Volkan Şen ve Ozan Tufan oyuna dahil oldu. Ozan Tufan'ın pası ile topla buluşan Volkan Şen ceza yayı sol çaprazının gerisinden yerden vuruşunu yaptı ancak kaleci Ali Ahamada uzanıyor ve bu topu kontrol etti. 55. dakikada topla birlikte ceza yayına sokulan Landry N'Guemo say ayağının içi ile vuruşunu yaptı ancak top kalenin sağ üst tarafından dışarı gitti. Konuk takım Kayserispor ikinci yarıya daha istekli başladı. 57'de Volkan Şen'in pası ile sol çaprazda topla buluşan İsmail Köybaşı bekletmeden sert vurdu ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gitti. 66.dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Topal'ın pası ile sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen ceza sahasına girdi ve yerden pasını altıpas çizgisine doğru gönderdi ancak Jeremain Lens bu topa yetişemedi.

72'de sağ kanatta topla buluşan Oleksandr Karavayev son çizgiye inerek pasını penaltı noktasının gerisine doğru gönderdi. Bu top savunmayı da aşarak ceza yayı sol tarafında Volkan Şen'in önünde kaldı. Volkan bekletmeden yerden vuruşunu yaptı ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gitti. GOOOLL!! 83. dakikada Fenerbahçe Volkan Şen'in attığı güzel golle durumu 3-0'a getirdi. Maçın geri kalan bölümünde başka gol olmadı ve Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Medipol Başakşehir'in rakibi oldu.

HAKEM: Arda Kardeşler
SAAT: 20.30
YAYIN: ATV

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener, Kjaer, Skrtel, İsmail, Mehmet Topal, Josef, Alper, Aatif, Lens, Sow
YEDEKLER: Fabiano, Van der Wiel, Neustadter, Ozan, Volkan Şen, Karavaiev, Emenike
TEKNİK DİREKTÖR: Dick Advocaat

KAYSERİSPOR: Ahamada, Levent, Douglao, Kana Bıyık, Hakan, Sow, Rotman, NGuemo, Traore, Welliton, Umut
YEDEKLER: Muammer, Mabiala, Efe, Lawal, Güray, Deniz, Varela
TEKNİK DİREKTÖR: Sergen Yalçın

Kaynak: İHA