Avrupa Güreş Şampiyonu Vali Azizoğlu'nu Ziyaret Etti

Macaristan’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 86 kiloda Avrupa şampiyonu olan Murat Ertürk, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu ziyaret etti.

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 86 kiloda Avrupa şampiyonu olan Murat Ertürk, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklama yapan güreş şampiyonu Murat Ertürk, şampiyon olduktan sonra Avrupa’nın ortasında ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde İstiklal Marşımızı dinlettirdiğini söyledi.

Ertürk, “Avrupa şampiyonasında ilk turdan itibaren rakiplerimiz sıkıydı ancak ilk turda Polonyalı rakibimi, üçüncü turda ise Ukraynalı rakibimi yenerek finale çıktım. Finalde Macar rakibimi 55 saniyede yenerek şampiyon oldum. Bu kötü günlerde Avrupa’nın ortasında ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde İstiklal Marşımızı dinlettirdim” dedi.

“Altın madalya kazandık”

Erzurum’a olimpiyat şampiyonluğunu yaşatmak isteyen güreşçi Murat Ertürk, “Ben minderde mücadele ederken Fikret hocamda köşede mücadele etti. Birlikte altın madalyayı kazandık. Türkiye’ye ve Erzurum’a hayırlı olsun diyorum. 12-13 yıldan beri bu sporu yapıyorum. 4 yıl önce Fikret hocamla beraber Erzurum’a transfer oldum. Fikret hocam beni çok iyi çalıştırdı. İnşallah hedefim dünya şampiyonu olarak Erzurum’a olimpiyat şampiyonluğunu getirmek” diye konuştu.

“Zor bir mücadeleden sonra altın madalyaya ulaştık”

Zor bir mücadeleden sonra altın madalyaya ulaştıklarını belirten antrenörü Fikret Polat ise, “Zor bir mücadeleden sonra altın madalyaya ulaştık. Zaten ikinci maçında Rus ile yaptığı maçta o maçı kazandıktan sonra şampiyon olacağına inandım. Giderken de takım içerisinde en güvendiğim sporcumuzdu. Muratta bunu orada kanıtlayarak şampiyon oldu. Özellikle Erzurum’un yüksek rakımından dolayı çalışmalarımızın faydasını gördü. Çünkü diğer güreşçiler arasında da en teknik güreşen güreşçi seçildi. Zaten bunu final maçını 52 saniye ile kazanmasından da görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından şampiyon Murat Ertük’e Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: İHA