Bandırma Ticaret Odası Başkanı Kılkışlı Açıklaması

'Göreve geldiğimizden beri güç birliği oluşturmanın gereğine inandık ve buna uygun hareket ettik. Bundan sonra da aynı birlikteliği sürdürmeye kararlıyız'

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı, 'Göreve geldiğimizden beri güç birliği oluşturmanın gereğine inandık ve buna uygun hareket ettik. Bundan sonra da aynı birlikteliği sürdürmeye kararlıyız.' dedi.

Kılkışlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir kentin kalkınması için güçlü bir sanayi varlığı gerektiğini söyledi.

Doğa ve çevre dostu bir sanayiden yana olduğunu belirten Kılkışlı, 'Doğa ve çevreyle barışık, insan sağlığına zararı bulunmayan bir sanayinin, Bandırma'nın gelişmesinde son derece önemli olduğuna inanıyoruz.' diye konuştu.

Bir kentin gelişmesinde en önemli kurumların başında üniversitelerin geldiğine dikkati çeken Kılkışlı, şunları kaydetti:

'Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesini çok önemsiyoruz ve destekliyoruz. Öğrenci, o kentin ekonomisine sıcak olarak katılan para anlamına gelir. Bandırma, elbette ki il olmayı hak ediyor. Ancak bu konu, siyasi otoritenin vereceği karara bağlıdır. Bandırma, il olursa önü tamamen açılır. Göreve geldiğimizden beri güç birliği oluşturmanın gereğine inandık ve buna uygun hareket ettik. Bundan sonra da aynı birlikteliği sürdürmeye kararlıyız. Sivil toplum kuruluşlarının gücüne inanıyoruz. Onlardan da Bandırma adına destek görüyoruz.'

Kılkışlı, 8 yıldır aralıksız başkanlık görevini yürüttüğü Bandırmaspor'a da değinerek, 'Bu süre içinde takıma 2 şampiyonluk yaşatıp play-off maçları oynattık. Takımımızı amatör ligden alıp 2. Türkiye Ligi'ne kadar yükselttik. Altyapı tesislerinin yapımı, bizim dönemimizde gerçekleşti. Şimdiki başkan Erhan Elmastaş'ın da özveriyle çalıştığını memnuniyetle görüyorum. Bandırmaspor, bu yıl TFF 1. Lig'de mutlaka kalmalıdır.' dedi.

Kaynak: AA