Sporun Engeli Yok

"Sporun Engeli Yoktur" projesi kapsamında engelli sporculara malzemeleri, Gaziemir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen antrenmanda verildi. Proje sayesinde Serebral Palsi hastaları, oynayabileceği tek spor olan Boccia ile yaşama tutunacak.



Bayer’in hayata geçirdiği ve Gaziemir Belediyesi’nin de destek verdiği "Sporun Engeli Yoktur Projesi" kapsamında engelli sporculara malzemeleri, Gaziemir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen antrenmanda verildi.

Antrenmana Bayer Ege Bölge Müdürü Gökhan Zeyrekçi, projenin öncüsü olan Bayer Tıbbi Tanıtım Sorumlusu Sezgi Şakar, Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Batuhan Bekir Işık, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu İzmir İl Temsilcisi ve Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Engelliler Boccia Antrenörü Kemal Koç ve Serebral Palsi (CP) hastalarından oluşan Boccia takımı ile aileleri katıldı.

1-2 Nisan tarihlerinde İzmir’de Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Bocia 3. Türkiye Şampiyonası’na hazırlanan Serebral Palsili gençler, haftada iki gün antrenman yapıyorlar. Gaziemir Boccia takımının üyelerine ve ailelerine, antrenmanın sonunda spor malzemeleri dağıtılırken, sporcular büyük sevinç yaşadı.

Şakar: “Yalnız değiller”

Bayer Cares Vakfı, bu yıl Bayer çalışanlarının geliştirdiği gönüllü projeleri desteklemek üzere 37 farklı ülkeden 73 projeye fon sağladı. Türkiye’den yapılan başvurularda Kadın Sağlığı İzmir Bölge Tıbbi Tanıtım Sorumlusu olarak görev yapan Sezgi Şakar’ın “Sporun Engeli Yoktur” adlı projesi desteklenmeye değer bulundu. Boccia sporunun fiziksel engeli bulunan Serebral Palsi hastalarının oynayabileceği tek spor olması nedeniyle engellilerin Boccia sporu ile tanıştırılması, fiziksel gelişimlerine katkı sağlanması ve sosyal iletişimlerinin güçlendirilmesi hedeflendi. Projeyi hazırlayarak Bayer’e sunan Sezgi Şakar, proje hakkında şunları söyledi: "Türkiye’deki 60 binden fazla Serebral Palsili var ve sadece 130 tanesi Boccia oynuyor. Bu proje ile Boccia sporu yoluyla daha fazla Serebral Palsi hastası için daha iyi yaşam fırsatı sunmayı, Serebral Palsililerin fiziksel ve mental sağlıkları için bir fark oluşturmayı, sağlıklı insanların, engellilerin neler yaşadıklarını hissetmelerine katkı sağlamayı ve en önemlisi bu hastalarının ailelerine yalnız olmadıklarını hatırlatmayı amaçladık.”

Dünya şampiyonasına gidecek

Şakar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu proje fikri, arkadaşımın CP hastası oğlu Barış ve kendisi gibi CP’li birkaç arkadaşının Boccia sporunu yapmak istediklerini ancak yeterli malzeme ve ekipmana sahip olamadıkları için oynayamadıklarını öğrendikten sonra ortaya çıktı. Proje onaylandıktan ve desteği aldıktan sonra şu an yedi CP hastası olan gencimize eşofman, ayakkabı, tişört, çanta, Boccia topu ve Boccia rampası aldık. Bu gençlerimizin her birine biri ben olmak üzere yedi tane de sağlıklı birey destek oluyor. Yani biz de CP hastası gençlerle birlikte Boccia öğrenip antrenmanlara katılıyoruz. Oluşturulan takıma aynı zamanda Gaziemir Belediyesi de sponsor oldu. Belediye antrenmanlar için spor salonlarını veriyor. Boccia Federasyonu’ndan bir hocada antrenman yaptırıyor."

Dünya Paralimpik Boccia Şampiyonası’na gidecekler

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu’nun (TBESF) bildirdiğine göre bu sene Türkiye Boccia Şampiyonası

01-02 Nisan tarihleri arasında İzmir Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Şampiyonaya, Türkiye’nin farklı şehirlerinden farklı sporcular katılacak ve bu yarışmalarda dereceye girenler arasından bir takım oluşturulacak. Takım, milli sporcu olarak Dünya Paralimpik Boccia Şampiyonası’na gidecek.

Kaynak: İHA