Önce Futbolu Anlatılar Sonra Maç Yaptılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde "Futbolun Mutfağı" konulu panele ile öğrencilere sporun faydaları anlatıldı. Panelin ardından konuşmacılar ve Bodrumspor yöneticilere açılışını yaptıkları halı sahada futbol oynadılar.

TRT Spor Yazarı Cevdet Ünüvar moderatörlüğünde gerçekleşen panele Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CNN Türk Spor Müdürü Cem Yılmaz, CNN Türk Spor Spikeri Emre Tilev, Süper Lig eski hakemi Radyo Spor yorumcusu Mehmet Fatih Gökçe, spor avukatı Sibel Çelik, teknik direktör Erhan Altın ile B.B. Bodrumspor Kulübü Başkanı Rıza Karakaya katıldı.

Spor avukatı Sibel Çelik, şiddetin ne olduğunu, futbolda yaşanan şiddetin önüne nasıl geçilebileceğini, çocukların ve bireylerin sporun ahlaki boyutta ele alınarak yönlendirilmesi gerektiğini katılımcılara anlattı.

CNN Türk Spor Müdürü Cem Yılmaz, Bodrum’da yapılan spor aktivitelerinin artırılmasını, branşların ve organizasyonların çoğaltılmasını talep ederek, kendisinin de bu faaliyetlere ekranlarda yer vererek destek olacağını söyledi.



Teknik Direktör Erhan Altın da futboldaki şiddeti engellemenin tek yolunun, en başta başkan ve yöneticilerin demeçlerinin, saha kenarında da teknik direktörün duruşunun çok önemli olduğunun altına çizerek söylemlere ve vücut diline çok dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Süper Lig eski hakemi Radyo Spor yorumcusu Mehmet Fatih Gökçe ise hakemlerin futboldaki öneminden ve yerinden bahsederken, vücudun diri tutularak ve aklın kullanılarak futbolun mutfağının içinde kararların uygulanmasına yardımcı olacağını dolayısıyla da başarıyla görev yapılabileceğini söyledi.



B.B. Bodrumspor Kulübü Başkanı Rıza Karakaya, Bodrumspor’un süper lige kadar rahatlıkla gidebileceğini ifade ederken Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Panelde bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, hayat felsefesinin spor ve eğitim üzerine kuruldu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Öncelikle herkese merhaba diyerek sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sizlerle iç içe yaşayan bir belediye başkanıyım. Okulunuza daha önce gelerek sizleri ziyaret etmiştim, bundan sonra da gelmeye devam edeceğim. Biz yöneticilerin en büyük görevleri sağlıklı nesiller yetiştirmektir."

Panele katılanlara plaket verilmesinin ardından okuldaki futbol sahasının açılışı yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon kaleye atış yapmayı da unutmadı. Daha sonra katılımcılar ve Bodrum spor yöneticileri maç yaptı. Eski süper lig hakemi olan Süper Lig eski hakemi Radyo Spor yorumcusu Mehmet Fatih Gökçe ise maçın hakemi oldu. Profesyonel bir şekilde halı saha maçı yöneten Gökçe büyük alkış alarak maç izleyicilerin beğenisini topladı.

Kaynak: İHA