Hobi Olarak Gittiği Judo'da Milli Takıma Girdi

Hazar: 'Babamın beni ödül olarak gönderdiği judonun karşılığını ben de kazanacağım madalyalarla ödemek, şampiyonada başarı elde ederek ülkemin bayrağını göndere çekmek istiyorum'.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki Rıdvan Hazar, karne ödülü olarak gitmesine izin verilen judo'da milli takıma seçildi.

Badminton oynayan Hazar, arkadaşlarının judo antrenmanlarını izlerken ilgi duyduğu bu branşta başarılar elde ederek profesyonelliğe adım attı.

Zamanının büyük bölümünü ayırdığı judonun derslerindeki başarısını olumsuz etkileyeceğini düşünen babası Çetin Hazar'ın, okuldaki başarısına karşılık bu branşa devam edebileceğini belirtmesi üzerine Hazar, derslerinde başarılı olmak için büyük çaba gösterdi.

Karnesindeki başarı nedeniyle babasının judo ile ödüllendirdiği Hazar antrenmanlara başlayarak önce il genelinde sonra bölgesel müsabakalarda önemli başarılar elde etti.

Hazar, 4-5 Mart'ta Antalya'da düzenlenecek, 20'yi aşkın ülkenin katılacağı, 'Judo: 24. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası'nda Türkiye Milli takımını Siirt adına temsil etmeye hak kazandı.

- Ülkemin bayrağını göndere çekmek istiyorum

Hazar, karne ödülü olarak vaat edilen judonun derslerinde ve sporda getirdiği başarıyı AA muhabirine şöyle konuştu:

'Ordu'da düzenlenen, 'Ümitler Avrupa Şampiyonasında 128 kişi arasında ilk 9'a girerek milli takıma seçildim. Böylece Kurtalan'da ilk milli sporcu oldum. Daha önce judo spor branşı olarak pek bilinmiyordu ve herhangi bir başarı söz konusu değildi. Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını göstermek istedim.

Bir farkındalık oluşturarak yaşadığım il ve ilçeye farklı dalda madalyalar kazandırmak istedim. Babamın beni ödül olarak gönderdiği judonun karşılığını ben de kazanacağım madalyalarla ödemek, şampiyonada başarı elde ederek ülkemin bayrağını göndere çekmek istiyorum.'

Judoda milli takıma seçilmenin gururunu yaşadığını anlatan Hazar, profesyonel judo hayatına Antalya'daki müsabaka ile başlayacağını aktardı.

Hazar, 'Gideceğim uluslararası maçta babama elimden gelen en iyi dereceyi getirmeyi istiyorum. Bu mutluluğu şehrime, aileme ve hocalarıma yaşatmak istiyorum.' dedi.

- 'İnşallah bizi gururlandırır'

Antrenör Kenan Yaş, Hazar'ın judo tutkusunun ona başarı getirdiğini dile getirdi.

Judoya hafta sonları, sömestr tatili ve yaz tatilinde devam eden Hazar'ın hobi olarak başladığı bu branşta profesyonelliğe adım atmak istediğini ifade eden Yaş, 'Rıdvan başarıyı elde ettikten sonra judoyu neden yapmak istediğini anladı. Profesyonelliğin de safhası, neyi neden yaptığını bilmektir. Rıdvan judoyu en az bizim kadar seviyor.' şeklinde konuştu.

Hazar'ın milli takım kadrosunda gerekenden fazlasını yaptığını belirten Yaş, 'Rıdvan inşallah bizi gururlandırarak bayrağımızı göndere çeker.' dedi.

- 'Oğluma başarılar diliyorum'

Baba Hazar da, judo nedeniyle oğlunun derslerini aksatmasından endişe duyduğunu, bu nedenle kendisine iyi bir karne getirmesi halinde onu judo ile ödüllendireceğini belirttiğini aktardı.

Hazar, oğlunun bu spora ilgisini iyi bildiğini belirterek, 'Umarım iyi başarılar elde edip ülkesini en iyi şekilde temsil edecektir. Oğluma başarılar diliyorum. diye konuştu.

Kaynak: AA