'Bu Maçı Kazanmamız Gerekiyordu'

Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic, “Play-off oynayabilme şansını devam ettirmemiz için bu maçı kazanmamız gerekiyordu” dedi.

THY Euroleague’in 26. haftasında Anadolu Efes, sahasında karşılaştığı Maccabi FOX’u 92-87 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bamberg mağlubiyetinden sonra bu maçın öneminin daha da arttığını söyleyen Perasovic, “Play-off oynayabilme şansını devem ettirmemiz için bu maçı kazanmamız gerekiyordu. İlk yarıda çok baskı altında oynadık, dışarıdan hiç sayı bulamadık. Ama baskı altında kaldık. Üçüncü çeyrekte dışarıdan da sayı bulmaya başlayınca maçın gidişatını değiştirdik” diye konuştu.

Heurtel’in performansını da değerlendiren deneyimli çalıştırıcı, “Heurtel hücumda çok yetenekli bir oyuncu. Savunmada da iyi bir oyun ortaya koyunca gerçekten fark oluşturan bir oyuncu haline geliyor” ifadelerini kullandı.

MACCABİ FOX CEPHESİ

Maccabi FOX Başantrenörü Ainars Bagatskis, Granger ve Heurtel’in etkili oyununa değinerek, “Bir Granger gerçeği var ki her şeyi attı. Daha sonra da Heurtel de ona yardımcı oldu” dedi.

THY Euroleague’in 26. haftasında Maccabi FOX, deplasmanda karşılaştığı Anadolu Efes’e 92-87 mağlup oldu. Mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan Maccabi FOX Başantrenörü Ainars Bagatskis, “Bizim için önemli olan Anadolu Efes’in ribaundlarını engellemekti. Çünkü Efes, ligde bu alanda en iyilerden biri. Ama biz bunu iyi yapamadık. İkinci yarı da daha iyiydik. Fakat bir Granger gerçeği var ki her şeyi attı. Daha sonra da Heurtel ona yardımcı oldu. Biz de top kaybını fazla yapınca kaybeden taraf olduk” diye konuştu.

(Uygar Aydın /İHA)

Kaynak: İHA