ANALİG Yüzme Grup Yarışmaları Sona Erdi

Denizli'de, 10 ilden sporcuların katılımıyla gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Yüzme Grup Yarışmaları sona erdi.

Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu'nda yapılan yarışmaya, Denizli, Afyon, Aydın, Bilecik, Eskişehir, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerinden 170'i erkek, 160 kız sporcu katıldı.

Kelebek, serbest, kurbağalama, sırt üstü, 4 çarpı 50 karışık bayrak ve 4 çarpı 100 karışık bayrak dallarında iki gün süren müsabakalar sonucunda, erkekler ve kızlarda Denizli, İzmir, Eskişehir, Manisa, Muğla ve Kütahya il karmaları, ilk 6'ya kalarak bir üst tura yükseldi

İlk 6'ya giren sporculara madalyalarının törenle verildiği müsabakalar sonunda, sporun tabana yaygınlaştırılması ve milli takıma alt yapı oluşturulması hedeflenen ANALİG Yüzme Grup yarışmalarına katılan tüm sporcu ve antrenörlere de katılım sertifikası verildi.

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yıldız adaylarının Denizli'de buluştuğunu belirterek, 'Türk sporu için yetenek keşfinin yapıldığı ANALİG, yeni yeteneklerin ortaya çıkartılması ve genç sporcuların maç tecrübesi kazanması bakımından çok önemli.' dedi.

Kaynak: AA