Aziz Yıldırım, şikede kumpas duruşması için Silivri'de

Şike soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin açılan davanın ilk duruşması gergin başladı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Mehmet Baransu ve Ali Fuat Yılmazer arasında tartışma çıktı. Baransu ve Yılmazer duruşma salonundan çıkarıldı.

Aziz Yıldırım, şikede kumpas duruşması için Silivri'de
Şike soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin aralarında FETÖ lideri Fetullah Gülen, eski milletvekili İlhan İşbilen, iş adamı Muammer İhsan Kalkavan, eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 108 sanık, bugün ilk kez Silivri'de hakim karşısına çıkıyor.

Duruşmanın görüleceği Silivri Ceza İnfaz Kurumu Duruşma Salonu'nda hazırlıklar tamamlandı. Çevrede yoğun güvenlik önlemleri alınırken, davayı takip etmek üzere spor camiasının önde gelen isimleri de Silivri'ye gelmeye başladı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, bazı Fenerbahçe yöneticileri ile birlikte Silivri'ye geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından hazırlanan 434 sayfalık iddianamede şikayetçi olarak yer alan Aziz Yıldırım, herhangi bir açıklama yapmadan duruşma salonuna girdi.

Aziz Yıldırım, şikede kumpas duruşması için Silivri'de

Duruşmada, sanıkların kimlik tespiti yapılırken bir anda ortam gerginleşti. Şikayetçi bölümünde oturan Aziz Yıldırım, Mehmet Baransu'yu göstererek, “Dön önüne, ağzıyla küfür ediyor terbiyesiz” dedi. Baransu ise “Sen ediyorsun, sensin terbiyesiz” dedi.

Aziz Yıldırım, şikede kumpas duruşması için Silivri'de

Salonda yükselen tansiyona diğer şikayetçiler de katıldı. Bir şikayetçi, “Senin konuşmaya hakkında yok be şerefsiz. Gereğini yapın, herkesin hayatını kararttı” derken, bir çok şikayetçi de “köpeksin, köpek” diye bağırdı. Askerler tutuklu sanıkların arkasına dizildi. Ali Fuat Yılmazer bu duruma tepki göstererek, “Arkamı dönerim ben, onlar müşteki değil, suçlular suçlu, delilli belgeli” şeklinde bağırınca Aziz Yıldırım, “Biz suçlu değiliz, siz kumpas yaptınız. Siz her yerde kumpas yaptınız” dedi. Bunun üzerine Yılmazer, “Ben derim kardeşim ne var? Diğer şikayetçilerden bazıları Yılmazer'e “İsrail'in uşağı” diye tepki gösterdi.

Aziz Yıldırım, şikede kumpas duruşması için Silivri'de

Salondaki komutanlar, Aziz Yıldırım'ı sakin olması yönünde uyarınca Yıldırım, 'Sahip çıkın oraya, oradan bağırmakla olmuyor, adam olmak lazım adam” dedi. Gerginlik devam edince, önce Ali Fuat Yılmazer salondan çıkarıldı. Daha sonra isa Mehmet Baransu salondan çıkarılmak istendi. Baronsu zorla götürüldüğü sırada, “Böyle bir şey yok, asker kaçakları ne zaman mahkeme salonlarına girmeye başladı” dedi.


Kaynak: İHA