Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin Başlamasına 10 Gün Kaldı

Avrupa’nın en önemli kış sporları merkezlerinden biri haline dönüşen Erzurum’un 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) heyecanına 10 gün kaldı. Avrupa’nın en yetenekli genç sporcularının mücadele edeceği 6 günlük şölen 11 Şubat’ta başlayacak.

Türkiye’nin ilk defa ev sahipliği yapacağı Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nin (EYOF) başlamasına 10 gün kaldı. Avrupa’nın en önemli genç sporcularını ağırlayacak Erzurum, 2011 Universiade ve 2012 Kuzey Disiplinleri U23 Dünya Şampiyonası gibi uluslararası organizasyonların verdiği tecrübeli ile bu önemli şöleni, sporseverlere yaşatacak. 14-18 yaşları arasındaki genç yıldız adayları, 13. Kış EYOF’u için Dadaşlar Diyarı’nda mücadele edecekler.

Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) tarafından her iki yılda bir düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde Türkiye, 30’a yakın Avrupa ülkesinden 600’e yakın sporcuyu ağırlayacak.

9 disiplinde yarışacaklar

11-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek EYOF 2017 Erzurum’da genç yıldız adayları, alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, curling, buz pateni, buz hokeyi, sürat pateni, kayakla atlama ve snowboard olmak üzere 9 dalda yarışacak.

69 milli sporcu mücadele edecek

Olimpiyat Oyunları’na katılma potansiyeli olan genç sporcuların keşfedilmesi açısından önem taşıyan organizasyonda Türkiye’yi 24’ü kız, 45’i erkek olmak üzere toplamda 69 sporcu temsil edecek.

Genç sporcular için bir Olimpiyat deneyimi olarak görülen Avrupa Gençlik Olimpik Festivali, ‘Yıldızlar Erzurum’da Parlıyor’ sloganıyla Palandöken ve Konaklı Tesisleri, Kayakla Atlama Kuleleri, Curling, Buz Hokeyi, Buz Pateni, Short Track salonlarında düzenlenecek.

Kaynak: İHA