FETÖ bağlantılı futbolcular

FETÖ'nün "futbol yapılanması"na ilişkin soruşturma kapsamında çok sayıda futbolcu gözaltına alınırken, bir çoğu da itirafçı oldu. Arif Erdem ve Hakan Şükür ise kaçak hayatını sürdürüyor.

FETÖ bağlantılı futbolcular
Futbol dünyasına ağ kuran FETÖ'nün futbolcuları itirafçı olurken, yeşil sahadaki örgüt ilişkisi soruşturmayı derinleştiriyor.

İtirafçı olan bir çok futbolcunun ifadeleriyle, örgütle ilişkili futbolcular, sohbetlere katılanlar tek tek deşifre oluyor.

3 AYRI İMAM

İtirafçıların itiraflarıyla ortaya çıkan şaşırtan iddiada ise futbol imamı Ali Şenel'e bağlı 3 ayrı imamın da olduğu, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Anadolu kulüpleri ile Amatör Futbol kulüplerin ayrı ayrı imamların olduğu ileri sürüldü.

FETÖ İLE BAĞLANTILI FUTBOLCULAR

HAKAN ŞÜKÜR

FETÖ'nün futbol yapılanmasının en dikkat çeken isimlerinden Hakan Şükür,15 Temmuz darbe girişiminden önce ABD'ye kaçtı. ABD'de lüks bir hayat yaşayan Hakan Şükür hakkında tutuklama kararı var.

FETÖ bağlantılı futbolcular

ARİF ERDEM

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılarak mal varlığına el konulan Galatasaraylı eski futbolcu Arif Erdem'in ailesiyle geçen 23 Temmuz günü İpsala Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak, eşi Gülsüm Erdem'in ailesinin kaldığı Yunanistan'ın İskeçe kentine bağlı Şahinköyü'nde saklandığı ortaya çıktı. Erdem, hakkındaki yakalama kararının ardından izini kaybettiği belirtildi.

İSMAİL DEMİRİZ VE UĞUR TÜTÜNEKER

FETÖ/PDY'nin 'futbol yapılanmasına' yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Galatasaraylı futbolcular Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz, hakimlik sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

FETÖ bağlantılı futbolcular

ZAFER BİRYOL

Zafer Biryol itirafında  FETÖ ile ilk temasının, bir arkadaşı kanalıyla 2001-2002 yılında Göztepespor Kulübü'nde futbol oynamaya başladığı sırada gerçekleştiği belirtti. Biryol, örgütün sohbet toplantılarına burada başladığını anlatırken, spor abilerinin kendileri ile irtibatı kesmediğini de itiraf etti. Yapılan soruşturma kapsamında itirafçı olduğu için serbest bırakılan Biryol'un, kod isimleri ile birlikte bildiği şüphelileri anlattığı öğrenildi.

FETÖ bağlantılı futbolcular

BEKİR İRTEGÜN


Bekir İrtegün, İstanbul'da gece hayatına düşmemek için cemaate yakınlaştığını söyleyerek, cep telefonuna ByLock'u yükleyen kişinin de FETÖ'nün spor imamı olduğunu anlattı. İrtegün, ismini verdiği spor imamının, 17/25 Aralık operasyonlarının ardından ‘dua göndeririz kamplarda kendini yalnız hissetmezsin' diyerek ByLock yüklediğini söyledi. İrtegün, maçlar nedeniyle sohbetlere gidemiyordum dedi.

FETÖ bağlantılı futbolcular

UĞUR BORAL

Uğur Borak 2003 yılında Gençlerbirliği'nde oynadığı sırada FETÖ ile tanıştığını, sohbetlerine katıldığını söyledi. Boral kendi döneminde sohbetlere gelen futbolcuların adını tek tek verdi.

FETÖ bağlantılı futbolcular

ÖMER ÇATKIÇ

FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan eski milli kaleci Ömer Çatkıç tutuklandı. Çatkıç'ın FETÖ lideri Fetullah Gülen'in çağrısı üzerine Bank Asya'da 1 milyon dolar yatırarak katılım hesabı açtığı ileri sürüldü.

FETÖ bağlantılı futbolcular