Trabzonspor'un Antalya Kampı

Milli maçlar dolayısıyla lige verilen arada Antalya'da kamp yapan Trabzonspor ilk antrenmanına çıktı Bordomavili takımın teknik direktörü Çalımbay: 'Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasının büyük faydasının olacağına inanıyorum' 'Yabancı oyuncuya teknik direktör olarak kesinlikle karşı değiliz. Benim düşüncem, bir kriter olması. 14 yabancı olduğu zaman milli takım büyük zarar görüyor'

Milli maçlar nedeniyle Süper Lig'e verilen arada kamp için takımıyla Antalya'ya gelen Trabzonspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, "Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasının büyük faydasının olacağına inanıyorum." dedi.

Çalımbay, Limak Arcadia sahalarındaki antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, milli takımlardaki oyuncuların dışında diğer futbolcuların aileleriyle kampta olduğunu aktararak, lige verilen arayı iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Bu saatten sonra oyunculara yükleme yapma şanslarının olmadığını ve ligin devre arasına 6 maç kaldığını belirten Çalımbay, "Oynayacağımız kritik maçlar var. Bunları çok iyi bitirmemiz lazım. Ziraat Türkiye Kupası maçlarımız var. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için özellikle genç arkadaşlarımızla burada beraberiz. Bir de hazırlık maçı oynayacağız. Sonra döneceğiz. Amacımız hem kaynaşmak hem de iyi bir şekilde hazırlanmak. Sakatlığı bulunan arkadaşlarımız burada çok iyi şekilde hazırlanacak ve Osmanlıspor maçına yetişecek oyuncularımız olacak." diye konuştu.

- Osmanlıspor maçında Olcay ve Okay yok

Sakatlıklar konusunda bir şansızlık yaşadıklarını, sıkıntılı bir dönemde olduklarını vurgulayan Çalımbay, her hafta bir oyuncusunun probleminin ortaya çıktığını ifade etti.

Çalımbay, önümüzdeki hafta kart cezaları nedeniyle Olcay Şahan ile Okay Yokuşlu'nun oynamayacağını, sakatlıkları bulunan Burak Yılmaz ve Kucka'nın durumunun ise belli olmadığını, Mustafa Akbaş'ın ise 3 hafta oynamayacağını bildirdi.

Yabancı futbolcu sınırlamasıyla ilgili soruya Çalımbay, yabancı konusu çıktığında Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) teknik direktörlerin görüşünü de alması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Şu anda yapacak bir şey yok. Yabancı oyuncuya teknik direktör olarak kesinlikle karşı değiliz. Benim düşüncem, bir kriter olması. 14 yabancı olduğu zaman milli takım büyük zarar görüyor. Milli takım teknik direktörüne göre istediği şekilde oyuncu yok. Birden indirilmesi kolay değil. Hangisi Türk futboluna daha faydalıysa onun yapılması gerekiyor. Onu da tartışarak konuşarak halletmeliyiz."

- "VAR faydalı olacak"

Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasının Türkiye'de denenmesi gerektiğinin altını çizen deneyimli teknik adam, daha önce de 6 hakem uygulamasının yapıldığını, bunun da denenmesi gerektiğini söyledi.

"VAR uygulamasının büyük faydasının olacağına inanıyorum." diyen Çalımbay, ancak uygulama sırasında da çok dikkat etmek gerektiğini vurguladı.

- "Forma şansı bulamayan oyunculara ihtiyacımız var"

Çalımbay, Jose Sosa'nın eşinin dedesi vefat ettiği için kendilerinden izin alarak Arjantin'e gittiğini, oyuncusunun bugün kampa katılacağını kaydetti.

Fazla forma şansı bulamayan oyuncuların performansıyla ilgili ise Çalımbay, şu ifadeleri kullandı:

"Hazır olmayan, eksikleri bulunan, beklediğimizi vermesi gereken ve sezon başından itibaren az oynayan arkadaşlarımız var. Gayemiz, bu arkadaşlarımızı iyi duruma getirmek. Hem lig hem de kupa maçları oynayacağız. Bu arkadaşlara da ihtiyacımız var. Şimdi yükleme yapma şansımız yok. İyi duruma getirmek ve moral kazanmak için bu kamp onlara faydalı olacak."

Kampa alınan genç oyuncular Ebrar, Furkan Hüseyin ve Amara Keita'yı antrenmanda ilk defa göreceklerini, kampın onlar için de büyük şans olduğunu anlatan Çalımbay, mümkün olduğu kadar altyapıdaki oyuncuları kamp kadrosuna almaya devam edeceğini söyledi.

- Çalışmalar başladı

Bordo-mavili takım, Antalya kampındaki ilk antrenmanına çıktı.

Antrenman öncesi teknik direktör Rıza Çalımbay, önce kaptan Onur Kıvrak daha sonra da tüm oyuncularla sahada kısa bir görüşme yaptı.

Bordo-mavililer, koşunun ardından 5'e 2 pas çalışması gerçekleştirdi. Oyuncular, Çalımbay'ın da yer aldığı 15 dakikalık koşunun ardından ısınma hareketleri ve dar alanda yapılan çift kale maçla idmanı tamamladı.

- Volkan Şen antrenmanı yarıda bıraktı

Sağ ayağında ağrı hisseden ve buz tedavisi uygulanan Volkan Şen, idmanı tamamlayamadı.

Sakatlığı devam eden Burak Yılmaz, arka adalesinde ağrısı bulunan Mustafa Akbaş ile yurt dışından dönen Kamil Ahmet Çörekçi takımdan ayrı koştu.

Slovakya Milli Takımı'nın kampında yer alan ve sakatlığı bulunan Kucka'nın tedavi için Türkiye'ye döneceği öğrenildi.

Antrenmana, milli takımlarda olan Uğur Demirok, Yusuf Yazıcı, Okay Yokuşlu Abdülkadir Ömür, Hubocan, Bero, Durica ve bir yakınının cenazesine katılmak için ülkesine giden Sosa yer almadı.

Bordo-mavili takımın eski oyuncusu İbrahim Yattara tarafından tavsiye edilen 18 yaşındaki Gineli sol kanat oyuncusu Amara Keita da kamp kadrosunda yer aldı.

Kaynak: AA