Boks Grup Şampiyonası Aydın'da Başladı

Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığı’nın faaliyet takviminde yer alan Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası 1. Grup Müsabakaları, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Efeler Atatürk Spor Salonunda başladı.

İlk günü tamamlanan Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası 1.Grup Müsabakalarında kıran kırana geçen maçlara sahne oldu. Grup müsabakalarına ulusal düzeyde 80 sporcu katıldı.

Aydın’ı temsilen 7 sporcu müsabakalara katıldı.

Müsabakaların ilk gününde açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Seremonide konuşan Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Mikail Kavaklı katılan tüm sporculara başarılar dileyerek, kazasız ve centilmence bir şampiyona geçirilmesini diledi.

Aydın 2’de 2 Yaptı

İlk gün gerçekleşen 69 kg. ve 81 kg. müsabakalarında ringe çıkan Aydınlı Emin Gürsoy ve Hamdi Kuzgun rakiplerini mağlup ederek bir üst tura çıkmayı başardılar. Müsabakalarda diğer derecelerde; 69 kg.da Yunus Emre Batman (İstanbul) Enes Kazak’ı (Düzce), Emin Gürsoy (Aydın) Hüseyin Deniz Parlatıcı’yı (Denizli), Serhat Güler (Bursa) Abdullah Sobı’yı (Ordu), Alperen Aslan Özcelik (Ankara) Harun Darı’yı (Manisa) ve Taner Temel (Balıkesir) Samet Akkuş’u (Yalova) mağlup etti.

81 kg.da ise Beytullah Can (Antalya) Sezgin Alkan’ı (Uşak), Hamdi Kuzgun (Aydın) Ramazan Taşkale’yi (Ankara), Hasan Görkem Atış (Eskişehir) Aytaç Uyanıker’i (izmir), Gençkan Yağmur (İstanbul) Ekber Yaşar’ı (Samsun) ve Mehmet Ali Yıldırım (Manisa) Mesut Uçar’ı (Çanakkale) mağlup ederek bir üst tura çıkmayı başardılar.

Müsabakalar Cuma Gününe Kadar Devam Edecek

Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası 1.Grup Müsabakaları Cuma gününe kadar saat 14.00’da başlayarak Efeler Atatürk Spor Salonunda devam edecek. 10 Kasım 2017 Cuma günü müsabakalar saat 10.00’da başlayacak olup ardından dereceye giren sporculara ödül verilecek.

Kaynak: İHA