FETÖ'nün 'Ardahan Mahrem Yapılanması' Davası

Ardahan'da FETÖ/PDY'nin mahrem yapılanmasında yer aldıkları öne sürülen 20 kişinin yargılandığı davada bazı sanıklar savunma yaptı.

Ardahan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) mahrem yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen 5'i tutuklu 3'ü firari olmak üzere 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ardahan Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu 5 sanık ile tutuksuz yargılanan 5 kişi hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan 7 sanık ise duruşmaya katılmadı.

Tutuklu sanık Emrah Atilla, savunmasında, hakkındaki iddiaları kabul etmedi.

Bank Asyada hesabının olmadığını ileri süren Atilla, "Terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyorum. Beraat ettikten sonra terörle mücadele edeceğim." dedi.

- "Yani melek gibi adamsın!"

Duruşmada, tutuklu sanık öğretmen Osman Alp ile Mahkeme Heyeti Başkanı arasındaki diyalog dikkati çekti.

Heyet Başkanı, savunmasında ömrü boyunca herhangi bir suça karışmadığını iddia eden sanık Alp'e "İddialı konuşmuyor musun? Yani melek gibi adamsın!" şeklindeki ifadeleri kullandı. Bunun üzerine sanık Alp de "Evet, aynen." karşılığını verdi.

Heyet, tüm sanıkların mevcut durumunun devamına karar vererek, eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianame

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin ardından hazırlanan iddianamede, örgütün mahrem yapılanmasında yer aldıkları belirtilen 5'i tutuklu, 3'ü firari 20 kişi "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

Sanıklar hakkında, "Anasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme"den de 10 yıldan 15 yıla kadar değişen hapis cezaları isteniyor.

Kaynak: AA