Memoriad 2017 Hafıza Ve Mental Sporlar Şampiyonası

"Memoriad 2017 Türkiye Open Hafıza, Zihinsel Matematik ve Hızlı Okuma Şampiyonası", 8 ülkeden 102 yarışmacının katılımıyla başladı.

Beylikdüzü'nde bir otelde gerçekleştirilen programda iskambil kağıtlarının akılda tutulması, 8 haneli sayıların çarpımı ve saniyeler içerisinde okunan sayıların akılda tutulması gibi çeşitli kategoride yarışmalar düzenlendi.

Programın açılışında konuşan Memoriad Dünya Yürütme Kurulu Üyesi, Türkiye Başkanı ve Mental Aritmetik Derneği Başkanı Melik Duyar, bu faaliyetlerle amaçlarının tüm dünyadaki insanların dikkatlerinin beyin performansına çekilmesi ve toplumun beyni etkin kullanma farkındalığının artırılması olduğunu ifade etti.

Tüm dünyanın en seçkin beyin sporcularının Türkiye’de yarışacaklarını belirten Duyar, şunları kaydetti:

"Yarışmaya toplam 8 ülkeden 102 yarışmacı katılıyor. Yarışmacılardan 46'sı yurt dışından geldi. Amacımız, toplumsal yaşamda karşımıza çıkan problemlere alternatif çözümler bulma becerisi kazandırarak, kişisel ve toplumsal gelişime destek vermeyi, dünya ölçeğinde yapılan araştırmalara göre, düşük düzeyde seyreden okumayı her yaştan insana özendirmeyi ve okuma kültürünü yaymayı, genç kuşakların düşünme ve yaratıcılık becerilerini geliştirerek, onların okuldan aldıkları eğitim ve beceri düzeylerine katkıda bulunmak."

Her yaştan insanın özel ve iş yaşamlarında, beyinlerini etkin kullanma, yaratıcı düşünme ve zihinsel becerilerini kullanmaları konusunda toplumsal teşvik sağlamayı amaçlayan Memoriad 2017'de öğleye kadar yapılan yarışma kategorilerinde Hindistan’dan "Mishti Shah (9)" yetişkinleri de geride bırakarak, 10 set halinde sorulan 8 haneli sayıların çarpılması kategorisinde tüm işlemleri 7 dakika 11,56 saniyede hatasız yaparak bu kategorinin şampiyonu oldu.

Bir başka kategori olan "İskambil kartlarının hafızaya yerleştirilmesi" kategorisinde ise yetişkinlerden Afganistanlı "Selim Aydın (36)" bilgisayar tarafından karılmış bir deste iskambil kartlarını 41,8 saniyede hafızasına yerleştirip, hatasız sayarak bu kategorinin birincisi oldu.

"Saniyede bir sesli olarak okunan rakamların hafızaya alınma kategorisinde"de Türk yarışmacı "Hüseyin Soysaldı (15)" da 20 sayıyla en iyi skoru elde ederek “Sesli Sayılar” kategorisinde şampiyon oldu

Yarın da devam edecek yarışmanın ardından pazartesi günü Mega Hafıza Koleji’nde sporcular rekor denemeleri yapacak.

Kaynak: AA