Şavşatlı Yaşlılar Bocce Türkiye Finali'nde Şampiyonluk İçin Muğla'ya Gitti

ARTVİN – Artvin’in Şavşat ilçesi Yaşlılar Yaşam Yerleşkesi’nde kalan yaşlılar Bocce Türkiye finali için Muğla’nın Fethiye ilçesine gitmek üzere yola çıktı.

Türkiye’de ilk ve tek Osmanlı Sokak tipi Yaşlılar Yaşam Yerleşkesi’nde ikamet eden yaşlılar, daha önce katılmış oldukları Bocce Turnuvası’nda bütün rakiplerini yenerken, Türkiye finaline katılmaya hak kazandılar.

Oynamış oldukları deplasmanlı Bocce oyununda bütün rakiplerine üstünlük sağlayarak Karadeniz Bölge birincisi olan ekip Türkiye Şampiyonu olarak geriye dönmeyi hedefliyor. Şampiyonluk sloganı ile yola çıkan Şavşat Yaşlılar Bocce takımı, Yaşlılar evi Müdürü Atanur Gümüş, Antrenör H. İbrahim Çelik, ve yaşları 70’in üzerinde olan yaşlı sporcular Şahismail Coşkun, İsamettin Büyük, Mehmet Terzi, Zekeriya Yıldız, Yaşar Güler, Tahsin Öztürk, Tanju Tunç, araç şoförleri Mehmet Gültekin ve Mesut Yılmaz ile yola çıktılar.

Antrenör H. İbrahim Çelik, yaptığı açıklamada “Şu ana kadar yapmış olduğumuz bütün müsabakaları kazandık. Şu an hedefimiz Türkiye şampiyonluğu. Yaşlı sporcularımız bunu başaracak güçtedir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” derken, yaşları 70’in üzerinde olan Şavşat Naime ve İsmail Yılmaz Yaşlılar Yaşam Yerleşkesi Bocce takımı oyuncuları ise “Kararlıyız, kesinlikle şampiyon olacağız. İlimizi ve Karadeniz’i en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bizlere emeği olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizler Şavşat Yaşlılar yaşam yerleşkesinde çok mutluyuz. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimizden ve idarecilerimizden Allah razı olsun” ifadelerini kullandılar.

Kaynak: İHA