Adanalı Tenisçiler 5 Şampiyonluk, 6 İkincilik Kupası Aldı

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK) sporcuları, Tarsus, İçel ve Antalya’da yapılan turnuvalarda 5 şampiyonluk, 6 ikincilik kupası elde etti.

Türkiye Tenis Federasyonu’nun 8-9-10 Yaş Kupası Tenis Turnuvası İçel Tenis Kompleksi’nde yapıldı. 15-20 Ağustos tarihlerindeki turnuvaya toplam 78 sporcu katıldı.

Erkeklerde teklerde ATDSK sporcularından Efe Yiyenoğlu ve Yağız Ünal şampiyon, Utku Kerem Biberli, Berkay Ege Büyüktaş ve Tuğra Onat ikinci oldular. Çiftlerde Efe Yiyenoğlu-Utku Kerem Biberli çifti şampiyonluk elde ettiler. Aynı turnuvada bayanlarda ATDSK’dan Okyanus Akaydın şampiyonluk kupasını kaldıran sporcu oldu. Aynı tarihlerde Tarsus Tenis Kulübü’nde toplam 65 sporcunun katılımıyla yapılan 12 Yaş Yaz Kupası Tenis Turnuvası’nda ise ATDSK sporcularından Efekan Sezgin erkekler teklerde, Binnur Kaya da bayanlar teklerde 2’ncilik kupası aldılar.

Antalya Tenis İhtisas Kulübü’nde 11-16 Temmuz tarihlerinde yapılan toplam 53 sporcunun katıldığı 12 Yaş Kupası Tenis Turnuvası’nda da, bayanlar çiftlerde Defne Urşanfinal oynadı. Defne Urşan, partneriyle birlikte yaptığı mücadelede çiftler ikinciliği elde etti. ATDSK sporcularının raket salladığı bu turnuvalara Adana, Antalya, Burdur, Muğla, Denizli, Bursa, Kahramanmaraş, Konya, Çanakkale, Erzurum, Diyarbakır, Ordu, Kahramanmaraş, Hatay ve İstanbul’dan sporcular katıldılar.

Turnuvalarda başarı elde eden sporcular için kulüpte kutlama yapıldı. ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Yönetim Kurulu Üyesi Performans Tenis Kaptanı Serkan Şenlik, Baş Antrenör Cemal Karasu, antrenörler, sporcular ve ailelerinin katıldığı törende iddialı konuştu.

Alt yapı sporcularının yetişmesinde emeği bulunan Cemal Karasu ile milli takım sporcusu Nasrettin Yıldız başta olmak üzere tüm antrenörlerede teşekkür eden Başkan Keskin, “Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu’yu altyapısında yetiştirip Türk tenisine kazandıran ATDSK’da hedefimiz yeni, güçlü, başarılı tenisçiler yetiştirmektir. Bu yıl sporcularımızın başarı grafiği göğsümüzü kabartıyor, bizleri gururlandırıyor. Şampiyonluk ve başarı kulübümüzün rutini olacak. Hedefimiz altyapımızdan yeni Çağla’lar ve İpek’ler yetiştirmek” dedi.

Kaynak: İHA