Ahmet Mert Yazıksız, Spor Bursu İle Amerika'da

Son olarak İstanbul Genç Erkekler Basketbol Ligi takımlarından İhlas Koleji’nde mücadele eden 20 yaşındaki Ahmet Mert Yazıksız, spor bursu ile kariyerine ABD Lamar Community College’de devam edecek.

1996 doğumlu genç basketbolcu Ahmet Mert Yazıksız, sergilediği başarılı performans ile dikkatleri üzerine çekerek kariyerini Amerika Birleşik Devletleri’ne taşıdı. Türkiye’de Basketbol Akademi Spor Kulübü formasını giyen 1.80 boyundaki oyun kurucu, ilkbahar dönemi için Lamar Community College takımına kabul edildi.

Daha önce Basketbol Akademi Spor Kulübü forması giyen ve Amerika’da Impact Basketball Academy’de de boy gösteren genç basketbolcu, bir kez daha ABD’de basketbol oynama imkanına sahip olacak. Başarılı oyuncu, kendisine sunulan bu imkandan dolayı oldukça mutlu olduğunu belirterek, kendisine destek olan herkese teşekkürlerini iletti.

“Amerika’da basketbol çok farklı seviyede”

Ahmet Mert Yazıksız, basketbolun ve eğitimi ana merkezi olarak kabul edilen Amerika Birleşik Devletleri’nde yeniden kendini gösterme fırsatı elde etmesinden dolayı çok heyecanlı olduğunu dile getirdi. Oyun kurucu pozisyonunda görev yapan Yazıksız, “Amerika’da basketbol maçları hatta antrenmanların seviyesi bile çok farklı. Burada hangi ligde oynarsan oyna daima A takım seviyesinde çalışmalar yapılıyor. Basketbolumu geliştirerek kariyerime en üst seviyede yer alan basketbol takımlarında devam ettirmek istiyorum. Bana yeniden ABD kapılarını açan Kaan Onat Kalkan başta olmak üzere, üzerimde emeği olan herkese minnettarım. Gelecekteki en önemli hedeflerimin arasında, A Milli Basketbol Takımımızın da değişmez bir parçası olmak var” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA