Valilik Kupası Uluslararası Judo Turnuvası

Turnuva, 6 ülkeden yaklaşık 800 sporcunun katılımıyla Sakarya'da başladı.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Türkiye Judo Federasyonunun destekleriyle gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası Uluslararası Judo Turnuvası, Sakarya'da başladı.

Serdivan ilçesindeki Sakarya Spor Salonu'nda, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Suriye ile Türkiye'nin 28 ilinden yaklaşık 800 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada sporcular, minderde kıyasıya mücadele gösteriyor.

Türkiye Judo Federasyonu Merkez Hakem Komite Görevlisi ve Uluslararası Judo Direktörü Bünyamin Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl altıncısı düzenlenen uluslararası turnuvaya katılımın giderek yoğunlaştığını söyledi.

Bu tür müsabakaların Türkiye'de judoya büyük destek sağladığını ifade eden Er, 'Müsabaka sayısının çok olması ve sporcuların sürekli maç yapmaları judoya katkı sağlıyor. Aynı zamanda sporcuların müsabaka yapma özelliğini artırıyor ve sporcularımızı büyük olimpiyatlara ve diğer şampiyonalara daha iyi hazırlıyor. Turnuvaya biz de federasyon olarak teknik destek veriyoruz.' diye konuştu.

Er, yıldızlar, ümitler ve büyükler kategorisiyle mücadeleler gerçekleştirildiğini anlatarak, bu tür turnuvaların sporcuların tecrübelerini artırmasına katkı sağladığını vurguladı.

Bütün illerde bu tür özel müsabakalar düzenlenmesini istediklerini dile getiren Er, 'Bu turnuvalar, Türk judosunun kalkınmasını sağlıyor. Biz 'tarama metodu' diye bir görüşü savunuyoruz. Bu metot ancak bu tür müsabakalarla mümkün oluyor. Bu turnuvalarla Türkiye judosunun büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Son olimpiyatlarda kıl payı ile üçüncülük derecesini kaybettik ama bu ileride çok daha büyük sonuçlara ulaşacağımızın işaretidir.' ifadelerini kullandı.

Turnuva, 3 gün sürecek.

Kaynak: AA