Tarık Akan'ın 3 Temmuz sözleri

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Tarık Akan, 66 yaşındaki yakalandığı hastalık nedeniyle bu sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu. Usta oyuncu Fenerbahçe taraftarıydı ve Fenerbahçe dergisine 2013 yılı Aralık ayında 3 Temmuz süreciyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Yakalandığı hastalıktan dolayı 66 yaşında hayata veda eden efsanevi sinema sanatçısı Tarık Akan, sporla da yakından ilgiliydi. Gençlik yıllarında basketbol oynayan Tarık Akan, koyu bir Fenerbahçe taraftarıydı.

Tarık Akan, 2013 yılının Aralık ayında yayımlanan Fenerbahçe Dergisi'nden Sedat Hayran'a verdiği röportajda 3 Temmuz sürecine ilişkin çarpıcı yorumlarda bulunmuştu:

Fenerbahçe gibi büyük bir kurumu ele geçirmek isteyen kara bir zihniyet vardı. Öncelikle belli yapılarla nabız yoklandı; Ergenekon ya da Balyoz gibi. 3 Temmuz'da başlatılan politika, 12 Eylül ve 28 Şubat'larla birlikte orduyu ele geçirmeye kadar uzanan bir sürecin devamıdır. Fenerbahçe'yi elde etmek isteyenlerin bu girişimleri işe yaramadı diyebilirim. Fenerbahçe'nin spor adına böyle bir şeyi yıkması çok önemli diyebilirim.

Tarık Akan'ın 3 Temmuz sözleri

Tarık Akan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için de şu değerlendirmeyi yapmıştı:

Başkan ve yönetimi her şeyi yapıyor. Fenerbahçe için gece gündüz çalışıyorlar. Ben her şeyin daha da güzel olacağına inanıyorum. Güzel bir insan sayın başkan Aziz Yıldırım Bey.