Başkan Ataç Devleri Ağırladı

Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Basket yönetim kurulunu ve basketbolcularını yemekte ağırladı. Ataç, devlerin bu sezon şampiyon olup tekrar Spor Toto Basketbol Ligi’ne çıkacağına inandığını belirtti.

Bir lokantada verilen yemekte Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Eskişehir Basket Kulüp Başkanı Sinan Özeçoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve basketbolcular yer aldı. Yemek, oldukça neşeli bir ortamda geçti.

"Bambaşka bir sezon olacak"

Yemekte konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, dünyada basketbolun önemli spor olduğuna dikkat çekti. Küme düşerek şansız bir sezonun geride kaldığı anlatan Başkan Ataç, "Öncelikle sezonumuz hayırlı olsun. Başkan Sinan Özeçoğlu’ndan aldığım bilgilere göre kadromuzu baştan aşağı yeniledik. CEO’muz Ali Parlak’ın gelmesi Eskişehir Basket’e güç kazandırdı. 7 basketbolcu geçtiğimiz gün imzaladı. Kadro güçlendi. Başarışı bir sezon geçireceğiz. İlk yıl şanssız bir sezon yaşadık. Küme düştük. Ama bu yöneticilerimizin şevkini kırmadı. Bu sezon bambaşka bir sezon olacak. Eskişehir sporuna inanılmaz bir katkısı oluyor. Dünya sporu futbolla ölçülüyor. Ama basketbol da önemli bir spor. Basketbol Eskişehir’de yıllarca ihmal edildi. Eskişehir Basket’le birlikte bu spor tekrar sevilir hale geldi" dedi.

"Çok iyi bir kadro kuruldu"

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, geçen sezon arzu edilen sonuçların gelmediğini ifade etti.

Bu sezon için güzel bir kadronun oluştuğunu vurgulayan Çakırözer, "Geçen sezon maçlara gitmeye çalıştım. Arzu ettiğimiz sonuçlar olmadı. CEO Ali Parlak’ın takıma gelmesine sevindim. Takımın profesyonelleşmesi ve hedefe yürümesinde önemli bir adımdı. Çok iyi bir kadro kuruldu. Sinan başkana ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Başarılı bir sezon diliyorum" diye konuştu.

“Kültür kazandıracağız”

Eskişehir Basket Başkanı Sinan Özeçoğlu ise, "Edirne’den başlayıp Eskişehir’de devam eden bir serüven. Örnek bir spor kulübü olmak için yola çıktık. İlk yıl kaza geçirdik, küme düştük. Bundan sonra amacımız Eskişehir’e futbolun dışında basketbol kültürü de kazandırmak. Bu sezon tekrar ait olduğumuz lige yükseleceği" şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy da Siyah-Kırmızılı ekibe 2016-2017 sezonunda başarılar diledi.

Kaynak: İHA