Yıldız Oyuncu Semih Şentürk Eskişehirspor'da

Fenerbahçe ve A Milli Takım formalarını uzun yıllar terleten tecrübeli futbol oyuncusu Semih Şentürk, Eskişehirspor’a 1+1 yıllık imza attı.

Transfer döneminde ismi birçok Süper Lig ekibi ile anılan 33 yaşındaki tecrübeli oyuncu Semih Şentürk, bugün kendisini Eskişehirspor’a bağlayan sözleşmeye imzasını attı. Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine, Başkan Halil Ünal ve Sportif Direktör İzzet Erdoğan da katıldı.

İmza töreninden saatler önce tesislere gelen Eskişehirsporlu taraftarlar ise, Semih Şentürk ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleri ile yarıştı.

İmza töreni öncesinde konuşan Başkan Halil Ünal, tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Yaklaşık 1 aydır Semih Şentürk ile görüştüklerini anlatan Başkan Ünal, "Bildiğiniz gibi yaklaşık 1 aydan fazla bir süredir Semih’le flörtümüz vardı. Milli Takım’dan bu yana bir yakınlığımız var. Semih Şentürk’ü anlatamaya gerek yok herkes yakından tanıyor. Süper Lig’de 2 kere gol kralı oldu. Milli Takım forması ile bizi defalarca ayağa kaldırdı. Semih’in Süper Lig’den çok talibi vardı. Zaten bizim ligimizde bizden başka takımı düşünmesi herhalde olmazdı. Gönül koyardık. Bize nasip oldu. Kendisine yeniden gol krallıkları diliyoruz. Şampiyonluk için geldi kendisi. Semih artık gollerini sizin için atacak" dedi.

"Benim için bu şampiyonluk hepsinden daha önemli olacak"

Başkanın ardından konuşan Semih Şentürk ise, 15 sene önce futbola başladığı gibi heyecanlı olduğunu aktardı. Biran önce antrenmanlara başlamak istediğini dile getiren tecrübeli oyuncu, "Çok heyecanlıyım. Sanki 15 sene önce futbola yeni başlamış gibi şu an çok heyecanlıyım. Biran önce Topuk Yaylası’na gidip, antrenmanlara başlamak istiyorum. Bu camianın Süper Lig’e çıkacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın, ben bunun için geldim. Daha önce birçok şampiyonluk yaşadım. Ama size buradan söz veriyorum, benim için bu şampiyonluk hepsinden daha önemli olacak. Ben buraya birçok takımlarla geldim. Her sene Eskişehirspor’un eski stadında hayranlıkla taraftarı izledim. En son Başakşehir maçında da gelmiştim, oyuna girememiştim ama içimden ’Keşke bu takımda oynayabilseydim’ diye geçirdim. Umarım atacağım gollerle, vereceğim katkı ve tecrübe ile inşallah bu sene çıkaracağız takımı" şeklinde konuştu.

"Yürekli adamları yazacak tarih"

Semih Şentürk’ün konuşması sık sık taraftarlar tarafından yapılan "Cefakar taraftara fedakar topçu, inandık göreceğiz şampiyonluğu, yürekli adamları yazacak tarih, hoşgeldin Es-Es’e hoşgeldin Semih" tezahüratlarıyla kesildi.

Öte yandan PTT 1. Lig’de yer almasına rağmen yıldız transferlerine devam eden Eskişehirspor, daha önce Akaminko, Uğur İnceman ve Erkan Zengin’i de kadrosuna katmıştı.

Kaynak: İHA