Beşiktaş perdeyi açıyor

Son şampiyon Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’de yeni sezonun ilk haftasında bugün Alanyaspor’u konuk edecek. Vodafone Arena’daki mücadele saat 21.45’te başlıyor.

Beşiktaş perdeyi açıyor
Geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş, yeni sezonun ilk maçında sahne alıyor. Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da şampiyon olarak üçüncü yıldızı takmayı amaçlayan siyah-beyazlılar, ilk hafta mücadelesinde ligin yeni takımlarından Alanyaspor'u konuk edecek. Beşiktaş ile Alanyaspor arasındaki karşılaşma saat 21.45'te Vodafone Arena'da oynanacak, mücadeleyi hakem Barış Şimşek yönetecek. SİYAH-beyazlılarda yeni transferler Adriano Correia, Gökhan Gönül ve Fabricio Agosto Gomez, ilk lig maçına çıkmak için teknik direktör Şenol Güneş'ten forma bekleyecek.

ARAS FORMA BEKLİYOR
Geçen sezonun devre arasında transfer edildikten sonra İspanya'nın Rayo Vallecano takımına kiralık olarak gönderilen Aras Özbiliz de şans bulması halinde siyah-beyazlı formayı Vodafone Arena'da ligde ilk kez giymenin heyecanını yaşayan oyuncular arasında yer alacak.

Beşiktaş'ın geçen sezon Süper Lig'de 37 golüne imza atan oyuncuları, bu sezon kadroda yer almıyor. Sezonu 26 gol-4 asist ile tamamlayan Mario Gomez ve 7 gol-12 asist ile bitiren Sosa dışında 4 gol atıp 7 asist yapan Gökhan Töre de yeni sezonda kadroda yer almıyor. Toplamda 37 gol atan bu üç oyuncu aynı zamanda birbirlerine yaptıkları dahil 23 asist yapmıştı.

Geçen sezon ilk hafta deplasmanda Mersin İY karşısında sahadan 5-2 galip ayrılan Beşiktaş, böylece lig tarihinde ilk kez ilk haftada rakibine 5 gol birden atmıştı. Güneş yönetimindeki takımın 3 golünü atan Cenk hat-trick yapmıştı.

Beşiktaş Arena'da oynadığı üç lig maçında da üç gol ve fazlasını attı. Siyah-beyazlılar geçen sezon Vodafone Arena'da Bursa'yı 3-2, Kayseri'yi 4-0 ve Osmanlı'yı 3-1 yenerken; toplam 10 gol attı, kalesinde ise 3 gol gördü.

LİG ÖNCESİ 6 MAÇ YAPTILAR
Beşiktaş, Süper Lig'de 2016-2017 sezonu öncesi 5 hazırlık ve 1 resmi maç yaptı. Yeni sezon hazırlıkları kapsamında oynadığı 5 karşılaşmada 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan siyah-beyazlı takım, hazırlık maçlarında 9 kez rakip fileleri havalandırdı. Kartal, Turkcell Süper Kupa'da da penaltı atışları sonucunda G.Saray'a yenildi.