Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink Açıklaması

'Galatasaray'ın en büyük hedefi şampiyon olmak. Turkcell Süper Kupa şampiyonluğu da bize moral verdi' 'Transfer dönemi halen devam ediyor. Eksiklere göre aramıza katılanlar olabilir' 'Advocaat'ı tanıyorum. Çok iyi bir insan'

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Beşiktaş önünde elde ettikleri Turkcell Süper Kupa şampiyonluğunun kendilerine büyük moral verdiğini kaydederken, hedeflerinin lig şampiyonluğu söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Riekerink, Turkcell Süper Kupa şampiyonluğunu ve yeni sezondaki hedeflerini değerlendirdi.

Turkcell Süper Kupa organizasyonuyla sezona iyi bir başlangıç yapabilme fırsatının ayaklarına geldiğini dile getiren Hollandalı teknik adam, 'Biz de bu fırsatı değerlendirdik ve kupayı kazanarak başarılı başlangıç yaptık. Tabii ki bu bize sezona başlarken büyük bir moral verdi. Diğer taraftan, Galatasaray'ın bu sezonki en büyük hedefi şampiyon olmak. Turkcell Süper Kupa şampiyonluğu da bize önemli bir moral verdi diyebilirim.' diye konuştu.

Takımdaki transfer çalışmalarıyla ilgili yöneltilen sorular üzerine Riekerink, şunları söyledi:

'Türkiye'ye baktığımızda insanlar çok tutkulu ve futbolu inanılmaz seviyorlar. Bunu en iyi Galatasaray taraftarından anlayabiliyorum. Futbol bu kadar sevilince de ister istemez herkesin bir fikri oluyor. Birçok isim gelecek veya gidecek diye söyleniyor. Ben baştan beri bu konularla ilgili çok konuşmayı sevmiyorum ve bunları iç meselelerimiz olarak görüyorum. Eğer konuşmam gerekseydi, birçok isim hakkında yorum yapmam gerekirdi. Transfer dönemi halen devam ediyor. Eksiklere göre aramıza katılanlar olabilir. Takıma yardımcı olacaksa, bu tip katkılara açığız.'

- 'Yaratıcılık konusunda eksiğimiz olabilir'

Beşiktaş maçı sonrası takımda ne gibi eksikler gördüğünün sorulması üzerine Riekerink, 'Eksiklik olarak, yaratıcılığı söyleyebilirim. Yaratıcılık konusunda biraz eksiktik ama bu da takım içindeki dengeden geliyor. Takım dengeli olunca, yaratıcılık ve bireysel kaliteler ön plana çıkacak ve bu da önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır.' ifadelerini kullandı.

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin mevcut durumu hakkında konuşmak istemeyen Hollandalı çalıştırıcı, 'Hem Fenerbahçe'ye hem de Beşiktaş'a saygım sonsuz. Bizim hedefimiz ise şampiyon olmak. Ben tamamen kendi takımıma odaklanıyorum. Önemli olan rakiplerimizin durumu değil, bizim ne yaptığımız. Elimdeki kadroya güveniyorum. Bütün çalışmalarımız, takımımızı daha iyi noktalara nasıl getirebiliriz ve nasıl şampiyon olabiliriz yönünde. Biz rakiplerimizden ziyade, kendi yolumuza bakıyoruz.' şeklinde görüş belirtti.

- 'Advocaat'ı tanıyorum'

Jan Olde Riekerink, Fenerbahçe'nin sözleşme imzalayacağı Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat'ı tanıdığını söyledi.

Advocaat'la ilgili soru üzerine Riekerink, 'Kendisini tabii ki tanıyorum. Aynı takımda oynadık. Kardeşim de kendisini tanıyor. Çok iyi bir insan. Hollanda medyası için Galatasaray-Fenerbahçe derbileri daha da bir önem kazandı.' yanıtını verdi.

- Turkcell Süper Kupa ile poz verildi

Galatasaray teknik heyeti ve futbolcular, Beşiktaş karşısında kazanılan Turkcell Süper Kupa ile poz verdi.

Antrenman öncesi saha içinde özel bir fotoğraf alanı hazırlanırken, oyuncular ile teknik heyet burada yerlerini alıp kupayla birlikte basın mensuplarına fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA