Mersin İdmanyurdu 91. Yılını Kutluyor

Kırmızılacivertli ekibin taraftar grubu, takımlarının 91'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı.

TFF 1. Lig ekiplerinden İçel İdmanyurdu'nun taraftar grubu, takımlarının 91'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Bir alışveriş merkezinin önünde gerçekleştiren kutlamaya, çok sayıda taraftar katıldı. Kutlamaya çevredeki vatandaşlar da eşlik etti.

Grup adına açıklama yapan Onur Güder, kulübün 91 yıl önce Kurtuluş Savaşı'ndan hemen sonra, nice yokluklar içerisinde, birkaç emekli insanın bir araya gelerek kurulduğunu söyledi.

Takımı sahiplenen taraftarların kulübü bugünlere kadar sevdalarıyla taşıdığını belirten Güder, 'Gönül isterdi ki bugünü bayram havasında yaşayalım. Her yeri bayraklarla donatıp, sahili bir uçtan bir uca meşalelerle gündüz gibi aydınlatalım. Çocuklar gibi şen olalım, meşalenin kırmızısı, gecenin lacivert tonuyla birleşsin. İdmanyurdu'nun renkleri tüm şehri sarsın ama bugün bayram yaşayacak bir durumumuz yok. 91 yıl önce dedelerimizin yokluk içerisinde kurduğu bu kulübe sahip çıkılmamasının burukluğunu yaşıyoruz. İçimiz buruk, kalbimiz sonsuz acı.' ifadelerini kullandı.

Güder, şöyle konuştu:

''Yeni sezonda takımda genç oyuncular mücadele edecek. Forma bu sene altyapımızdan çıkan gençlere emanet olacak. O çocuklar bizim her şeyimiz. Bizim emanetimize sahip çıkacaklarından şüphemiz yoktur. Sezon sonunda hangi pozisyonda olursak olalım, ligde kaçıncı sırada olduğumuz fark etmez. Yeter ki formayı hakkıyla terletsinler. Ligin ilk maçı olan Yeni Malatyaspor karşılaşmasına tüm İçel İdmanyurdu düşmanlarına inat, tribündeki yerlerinizi almanızı istiyoruz. Gelin bu takımın sahipsiz olmadığını gösterelim. Gelin 91 yıllık mazisinde nice başarılara imza atan bu değerin adını haykıralım. Lacivertle kırmızı renklerin adını haykırdığımızda renkler coşsun, kalpler bir olsun. Gelin çocuklarımıza bakacak yüzümüz olsun. Bu halka, bu şehre sözümüz olsun.'

Konuşmanın ardından taraftarlar, tezahürat eşliğinde meşale yaktı.

Kaynak: AA