Dick Advocaat: Şampiyon olmaya geldim

Fenerbahçe’nin anlaştığı Hollandalı çalıştırıcı, “Genç ve potansiyelli futbolcularla çalışmak için buradayım. Onlara kazanmayı öğreteceğim. Şampiyon olacağız çünkü başka şansım yok” dedi..

Fenerbahçe'nin, Vitor Pereira'nın yerine anlaşmaya vardığı Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat, ilk röportajını verdi. Dün akşam İstanbul'a gelen 68 yaşındaki teknik adam, 'Fenerbahçe'ye para için gelmedim. Yeteri kadar para kazandım. Genç ve potansiyeli olan futbolcularla çalışmak istediğim için buradayım' dedi.

'ŞAMPİYONLUKTAN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK'

Fenerbahçe'ye kazanmayı öğreteceğini belirten Advocaat, 'Nasıl oynayacağını bilen ama nasıl kazanacağını bilmeyen bir takım alacağım. Onlara kazanmayı öğretip, kendilerini keşfetmelerine yardımcı olacağım. Şampiyon olacağım çünkü başka bir şansımız yok' ifadelerini kullandı. Advocaat, Hollanda basınına ise, 'Böyle büyük bir kulübe hayır diyemezsiniz. Bana para avcısı diyorlar ama ben futbola aşığım. Her sabah golf oynayan insanlardan hiç olmadım' ifadesini kullandı.

Dick Advocaat: Şampiyon olmaya geldim

17 TAKIM ÇALIŞTIRDI

Milli Takım: Hollanda, Belçika, Rusya, Güney Kore, Sırbistan, BAE.
Kulüp Takımı: PSV, Zenit, AZ Alkmaar, M'Gladbach, Glasgow Rangers, Sunderland, Dordrecht, Schiedam, DSVP, Feyenoord (danışman), Den Haag (danışman)

YÜZDE 53 KAZANMA ORANI

Teknik adamlığında 919 maçta 488 galibiyet, 208 beraberlik, 223 yenilgi alan Advocaat, yüzde 53,10' luk kazanma oranı yakaladı.

Dick Advocaat: Şampiyon olmaya geldim

14 KUPA KAZANDI


68 yaşındaki Advocaat, PSV ve Glasgow Rangers ile 5'er, Zenit ile de 4 olmak üzere kariyerinde toplam 14 kupa kazandı. Hollandalı çalıştırıcı, Zenit ile 2008'de UEFA Kupası'nı ve UEFA Süper Kupa'yı kazanmıştı.

LAKABI 'KÜÇÜK GENERAL'

Advocaat, ülkesinde 'Küçük general' diye çağrılıyor. Hollanda'nın efsane hocası Rinus Michels'e 'general' dendiği için taktik ustası Advocaat'a da bu lakap verildi
.