GÜNDEM ÖZETİ / 13 Ağustos 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde medya temsilcileri ile bir araya gelecek.

(Ankara/11.00)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Akkışla Kadın ve Gençlik Merkezi'nin açılış töreninde bulunacak.

(Kayseri/14.00)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Erzurum Valiliğini, Büyükşehir Belediye Başkanlığını, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, DSİ tesisleri temel atma ve açılış töreni ile Orman Köylülerine Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları dağıtım merasimine katılacak.

(Erzurum/10.00-15.00)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bayrampaşa Yaş Meyve ve Sebze Hali esnafı ile Meyve-Sebze Komisyoncu ve Tüccarlar Derneğini ziyaret edecek, Hal Müdürlüğünde görüşmelerde bulunacak.

(İstanbul/09.00/10.30/11.00)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Keçiören-Tandoğan Metro Hattı'nda incelemelerde bulunacak.

(Ankara/10.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye)

KÜLTÜR SANAT

1- Sadabat Tiyatro Kulübünce düzenlenen, ressam Seda Zekiye Kaya'nın 'Renklerin Dili' sergisi Kağıthane Meydanı'nda sanatseverlerle buluşacak.

(İstanbul/15.00)

2- Bilim Sanat Vakfında, moderatörlüğünü Barış Saydam'ın yapacağı 'Sinemanın Gücü: Işık ve Gölge' başlıklı söyleşide yönetmen Aytekin Çakmakçı konuşacak.

(İstanbul/15.30)

3- Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sanhesi'nde düzenlenen Turkcell Yıldızlı Geceler konserlerinde Mustafa Ceceli sahne alacak.

(İstanbul/21.00)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda, terör mağduru kız ve erkek öğrencilere yönelik düzenlenen 'Diyanet Yaz Kampı'nın kapanış programına katılacak.

(Ankara/14.00)

SPOR

1- 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Brezilya'da sürüyor.

- Çeyrek finali garantileyen A Milli Kadın Basketbol Takımı, A Grubu'ndaki beşinci ve son maçında Brezilya ile karşılaşacak.

(Rio de Janeiro/21.30)

2- Turkcell Süper Kupa maçında geçen sezonun Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Galatasaray, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Konya/20.45)

3- Futbolda takımların yeni sezon öncesi transfer ve hazırlık çalışmaları izleniyor.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA