Basketbolda Maçın Ardından

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ataman: 'Bugün basketbol oynamadan kazanmanın yolunu bulduk'.

Filipinler'deki 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Basketbol Elemeleri A Grubu'nda Senegal'i 68-62 yenerek yarı finale yükselen A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, 'Bugün basketbol oynamadan kazanmanın yolunu bulduk.' dedi.

Ataman, karşılaşmanın ardından katıldığı basın toplantısında, kötü oynadıkları bir maçın ardından basketbol konuşmanın zor olduğunu, antrenörlük kariyerinde ilk defa böyle bir basketbol gördüğünü söyledi.

Maçı izleyen herkesten özür dileyen Ataman, 'Atletik bir takım olan Senegal elinden geleni yapmaya çalıştı ancak hücumda kapasiteleri yeterli değildi. Çok şut kaçırdılar. Çok kötü hücum ettik ve çok kötü faul attık. Ömer ve Semih'i birlikte kullanmak yaptığımız en iyi işti. Bugün basketbol oynamadan kazanmanın yolunu bulduk.' diye konuştu.

Takım olarak bazı problemlerinin bulunduğunu kaydeden Ataman, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Kadromuzdaki sadece 3-4 oyuncu, takımlarında devamlı süre alıyor. Diğer oyuncular fazla forma şansı bulamıyor. İstatistiklere bakıldığında bu oyuncular da müsabakalarda 5-6 dakika süre alabiliyor ve sayı ortalamaları da düşük. Böyle önemli bir turnuvada bu bizim için önemli bir handikap. Sakatlığı olan Cedi Osman'ın yokluğu da bizim için sorun.'

Ergin Ataman, Ali Muhammed'in performansının hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

'Ali Muhammed ikinci yarıda açıldı. Ali Muhammed aslında bu, THY Avrupa Ligi'ndeki önemli oyun kuruculardan biri. Bu turnuvada 6 çeyrek çok kötüydü. Beklemek zorundaydım, çünkü onun kadar kaliteli bir oyuncum yok. Son çeyrekte istediği şutları buldu. Onun hücumdaki performansına gerçekten ihtiyacımız var.'

Milli basketbolcu Ali Muhammed de kötü bir şut yüzdesiyle oynadığını belirterek, 'Neyse ki son anlarda şutlarım girdi ve maçı kazandık. Maçın son bölümde gayretliydik. Bundan sonraki maçta şut sokmamız gerekiyor. Bir yerden başlamalıyız. Ben üzerime düşeni yapmaya çalıştım.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA