Potada Maçın Ardından

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ataman: 'Hücumda çok kötü oynadık, kötü faul attık' 'Şimdi 1 günde her şeyi toparlamayı çalışacağız'.

Filipinler'deki 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Basketbol Elemeleri A Grubu ilk maçında Kanada'ya mağlup olan A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, 'Hücumda çok kötü oynadık, kötü faul attık' dedi.

Ataman, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, müsabakaya hücumda çok kötü başladıklarını ve ilk yarıda hücumu organize edemediklerini kaydetti.

İstatistiklere bakıldığında nasıl kötü oynadıklarının görüldüğünü kaydeden Ataman, şöyle konuştu:

'En önemli oyuncumuz Bobby bugün hücumda çok kötü oynadı. 15 faul atışı kaçırdık. Sonra baskı yaparak toparlanmaya çalıştık. Ama bir türlü istediğimiz ritmi yakalayamayınca arzuladığımız sonuca ulaşamadık. Şimdi tek çare Senegal maçını kazanmak. Cedi'nin sakatlanması çok olumsuz. 24 saat içinde durumu belli olacak, hastaneye gönderdik. Onun sakatlığı kötü oldu. En iyi oyuncularımızdan biriydi. Durumu MR sonunda belli olacak. Hücumda çok kötü oynadık, kötü faul attık. Umarım bundan sonra aynı sorunlarla karşılaşmayız. Eksiklerimizi gidermeye çalışacağız. Şimdi 1 günde her şeyi toparlamaya çalışacağız. Bobby Dixon son 4 sene ilk kez bu kadar kötü bir hücum performansı sergiledi, o da bu maça rastladı.'

Ataman, Kanada karşısında 61 hücumdan 22'sinde basket üretebildiklerini belirterek, 'Bizim için çok kötü bir akşamdı. Bu yüzdelerle rakip kim olursa olsun kazanamazdık. Şut yüzdemizi arttırmamız lazım yoksa Senegal maçı da zor olur.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA