Yeni Bornova Stadı, Yeni Sezona Hazırlanıyor

PTT 1. Lig'de mücadele eden İzmir temsilcilerinin yeni sezonda iç saha maçlarını oynamayı hedeflediği Yeni Bornova Stadı'nda İkinci etap çalışmaları ve çevre düzenlemeleri tamamlanma aşamasına geldi

PTT 1. Lig'de mücadele eden İzmir temsilcilerinin yeni sezonda iç saha maçlarını oynamayı hedeflediği Yeni Bornova Stadı'nda İkinci etap çalışmalar ve çevre düzenlemeleri tamamlanma aşamasına geldi.

Bornova Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak yapılan Yeni Bornova Stadı'nın ikinci etabı ve çevre düzenlemeleri tamamlanma aşamasına geldi.

Doğu ve batı tribünün ardından güney kale arkası tribünü de bitti. Çatısı kaplanan tribünün koltukları da monte edildi. UEFA standartlarında 6 bin 700 seyirci kapasiteli Bornova Stadı, 2016-2017 futbol sezonuna yetişmesi bekleniyor. Yetkililer Passolig sisteminin kurulması için gerekli çalışmalar başladı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, çalışmaların hızla devam ettiği statta İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe ile birlikte incelemelerde bulundu.

Stadın yeni sezona tam anlamıyla hazır olacağını belirten Atila, üçüncü etap çalışmaları tamamlandığında kapasitenin 12 bin 500'e yükseleceğini dile getirdi.

Gece karşılaşmalarının da oynanabilmesi için aydınlatma sisteminin kurulmaya başladığını aktaran Atila, stadın çevresiyle ilgili çalışmaların tamamlandığını, stadın etrafındaki yolların özellikle maç oynanacak günlerde ulaşım sorunu yaşanmaması için daha geniş hale getirildiğini, aynı amaçla yeni otopark alanları oluşturulduğunu bildirdi.

- 1 ay içinde her şey tamamlanacak

Stadın yeni sezona tam anlamıyla hazır olacağını dile getiren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 'Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Güney tribününü de tamamladık. Işıklandırma direklerini dikiyoruz. Çevre düzenlemesi, yollar ve otoparklarla ilgili çalışmalar neredeyse tamamlandı. Passolig sisteminin kurulumu çalışmalarına da başladık. Bu konuda Futbol Federasyonu ile sürekli temas halindeyiz. Amacımız stadımızı resmi maç oynanabilecek hale getirmek. Bugün bu amaçla bir araya geldik ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerimizle incelemelerde ve görüş alışverişinde bulunduk.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA