Alaplı'da Güreşçiler Kıkpınar'a Hazırlanıyor

Alaplı ilçesinde faaliyet gösteren Aktif Spor Kulübü yağlı güreş takımı Kırkpınar'a hazırlanıyor.

Aktif Spor Kulübü Başkanı Yağlı Güreşçi Hüseyin Uğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22-24 Temmuz'da yapılacak 655. Kırkpınar Yağlı Güreş müsabakalarına hazırlandıklarını söyledi.

Ramazan ayında, 35-40 derece sıcaklığa rağmen Kırkpınar'a 40 sporcuyla hazırlandıklarını ifade eden Uğuz, 'Bu yıl 22-24 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan Kıkpınar Yağlı Güreşlerine en iyi şekilde çıkmak için ramazan ayı da olsa hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.' dedi.

Sıcak hava olmasına rağmen çalışmalarında tempoyu hiç düşürmediklerini vurgulayan Uğuz, Kıkpınar'da derece yapmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Genç sporcuların müsabakalara ciddiyetle hazırlandıklarını ifade eden Uğuz, 'Hafta 2 gün yaptığımız antrenmanları ramazandan sonra hafta 5 güne çıkartarak Kırkpınar'a hazır hale geleceğiz. Tabi ondan önce çeşitli bölgelerde yapılacak olan yağlı güreş turnuvalarına katılacağız. Tek hedefimiz Kırkpınar, hazırlıklarımız buna göre sürdürüyoruz. Bize destek veren Alaplı Belediye Başkanımız Nuri Tekin'e, kaymakamımıza, ve güreşseverlere teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Kaynak: AA