Balıkesirli Atlet Şahin Şenoduncu'dan Yeni Bir Türkiye Rekoru

Ayvalık Atletizm Kulübü sporcusu Şahin Şenoduncu, Trabzon'da gerçekleşen TAF Challenge Şampiyonasında 10 bin metre pist yürüyüşünde kendisine ait Türkiye rekorunu kırdı.

Ayvalık Atletizm Kulübü sporcusu Şahin Şenoduncu, Trabzon’da gerçekleşen TAF Challenge Şampiyonasında 10 bin metre pist yürüyüşünde kendisine ait Türkiye rekorunu yeniledi.

Şampiyonada 11 yürüyüşçünün yer aldığı yarışmada 22 yaşındaki Şenoduncu, 42.12.61’lik derecesiyle mücadeleyi kazanırken, kendisine ait eski Türkiye rekorunu da 1 dakika 14 saniye ile geçti.

Şenoduncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedefinin üç etaptan oluşan şampiyonanın kalan iki etabını da birinci olarak tamamlayarak kupayı Ayvalık’a getirmek olduğunu söyledi.

Şampiyonanın ardından gelecek yıl İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak dünya şampiyonasına hazırlanacağını anlatan Şenoduncu, 'Hedefim Londra'da ülkemi en iyi şekilde temsil etmek.' dedi.

Şahin Şenoduncu, kendisine her konuda destek veren Ayvalık Atletizm Spor Kulübü Başkanı ve Türkiye Atletizm Federasyonu Yürüyüş Milli Takımı Baş Antrenörü Sebahattin Tatar başta olmak üzere, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu’na da teşekkürlerini sundu.

Kaynak: AA