Çeşme Belediyespor Yeni Sezonda Yenileniyor

Çeşme Belediyespor, 2016-2017 sezonuna, yeni yönetimi, yeni kadrosu ve yenilenen sahası ile hazırlanıyor. Çeşme Futbol Sahası’nın çimlerinin yenilenmesi çalışmalarına da başlandı.

Çeşme Belediyespor, 2016-2017 sezonu için hazırlıklarını sürdürüyor. Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Şerif Gün, transfer görüşmeleri ile ilgili verdiği bilgide 5 futbolcunun transferinin netleştiğini, bir futbolcu ile görüşmelerinin ise devam ettiğini açıkladı.

"Öncelikli tercihimiz kendi çocuklarımız"

Amatör spor kulüplerinin profesyonel kulüpler gibi transfer ettikleri futbolcularla mukavele imzalayamadığını ifade eden Gün, "ASKF tarafından Lisans Yönetmeliği belirlenmiş değil. Sanıyorum bu ay sonuna kadar belirlenir ve bize gelir. Geldikten sonra transfer yaptığımız futbolcuları çağırıp evraklarını aldıktan sonra resmi transferleri gerçekleştirmiş olacağız. En fazla 6 transfer yapmayı düşünüyoruz. Bu ligin kaliteli sporcularıyla anlaştık. 5 futbolcu kesin, 6.’yı da düşünüyoruz. Çeşme’ye yakışır, iddialı bir takımla yeni sezona başlayacağız. Öncelikli tercihimiz kendi çocuklarımız. Bunu herkes böyle bilsin. Birbirleri arasında rekabet olması açısından dışarıdan kaliteli sporcular aldık ama yarı yarıya da olsa biz yerli çocuklarımızı tercih ederiz. Önce kendi çocuğumuz bize gerekli. Onların da performansının yükselmesi ve yarışmacı bir takım olması için transfer yapmak zorundaydık. Geçen dönem, ligde oldukça sıkıntı çektik. Bu yıl sıkıntı çekmemek ve iddialı bir takım yapmak adına, kendi sporcumuzun sayısını aşmayacak şekilde bir transfer yaptık. Teknik kadromuzda bir değişiklik olmayacak. Aynı kadroyla devam edeceğiz" diye konuştu.

"Yaz spor okullarında ciddi eğitim veriliyor"

Çeşme Belediyespor Yaz Spor Okulları’nın 1 Temmuz’da yapılan açılışla çalışmalarına başladığını belirten Gün, "6 branşta, futbol, voleybol, satranç, dans ve basketbol olmak üzere 8-16 yaş gruplarında 250 çocuğumuz eğitim alıyor. Bayram tatili dolayısıyla bir hafta ara verdikten sonra 11 Temmuz itibariyle çalışmalar devam ediyor. 2 aylık çalışmanın bütün planları yapılarak kulüp yönetimine bildirildi.

Devam devamsızlık takip ediliyor. Her sporcuya kart çıkardık. Devam durumlarını karta işliyoruz. Aileleri de bu kartlardan çocuklarının durumlarını takip edebiliyorlar. Çeşme’nin her noktasından ücretsiz servis araçlarıyla sporcularımızı taşıyoruz. Tek kişi bile olsa en uzak noktadan ulaşımı sağlanıyor. Çocuklarımızın, sadece forma almak, canı sıkıldığı zaman vakit geçirmek için değil, hem eğlence, hem arkadaş kazanmaları hem de spor yapabilmeleri için yaz spor okullarımıza devamını sağlıyoruz. 3’te 1 mazeretsiz devamsızlığı olan çocuklarımız, gelecek yıl yaz spor okullarına alınmayacak. Özellikle velilerimizin ciddiyetimizi görmelerini istiyoruz. Spor okullarının da bir amacı olmalı. Amaçsız değiliz. Çocuklarımıza, sadece boş zamanlarını gelişi güzel geçirsin diye değil, bütün branşlardaki öğretmenlerimizin hazırladığı programlara uygun eğitim veriliyor. Ciddi çalışmalar oluyor. Becerilerinin gelişmesi sağlanıyor. Çocuklarımızın içlerinden iyi olanları Çeşme Belediye Spor’un kadrosuna lisanslı olarak dahil edeceğiz. Antrenör arkadaşlarımız, çocuklarımızı yakından takip ediyorlar" dedi.

Sahanın çimleri yenileniyor

Gün, sahanın kötü durumdaki çim zemininin tamamen söküldüğünü belirterek,şunları söyledi: "Sahamızın zeminindeki çimleri tamamen yeniliyoruz. Ayrıca sahanın kenarındaki koşu bantı da düzenlenecek. Kale arkasındaki bölüm de drenaj yapılarak çimlendirilecek. Eylül ayına kadar sahamızın yenilenme çalışmalarını bitirip, 2016-2017 sezonuna, hırslı, iddialı bir kadroyla başlayacağız."

Kaynak: İHA